Računalništvo, telefonija
18.09.2019 09:25
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj prinaša novi Xiaomi Mi 9 Lite?

Novi Xiaomi Mi 9 Lite navdušuje v vseh pogledih.
Novi Xiaomi Mi 9 Lite navdušuje v vseh pogledih.

Verjetno je že marsikomu znano, da se relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. Zato vas bo zagotovo razveselila novica, da je končno naprodaj model Xiaomi Mi 9 Lite. Naprava namreč za zelo malo denarja ponuja veliko, po mnenju številnih poznavalcev pa gre celo za odličnega konkurenta številnim precej dražjim telefonom Android.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 9 Lite vas zagotovo ne bo razočaral, saj je opremljen z nadvse zanimivo strojno opremo. Ta namreč razpolaga z zaslonom AMOLED ločljivosti 1.080 x 2.340 slikovnih točk s 16,2-centimetrsko oziroma 6,39-palčno diagonalo in razmerjem stranic 19,5 proti 9, procesorjem Qualcomm Snapdragon 710, 6 gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice. Glavni fotoaparat ponuja ločljivost 48 milijonov slikovnih točk (slikovno tipalo Sony IMX582), telefotoaparat ločljivost 8 milijonov slikovnih točk in globinska kamera ločljivost dveh milijonov slikovnih točk, medtem ko je spletna kamera opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk, zato ni bojazni, da sebki in spletne konference ne bodo kakovostni v vseh pogojih.

Nadvse zanimivi pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 9 Lite razpolaga še z baterijo kapacitete 4.030 miliamper ur s sistemom hitrega polnjenja Quick Charge 4.0 zmogljivosti 18 vatov. Za nameček najdemo še priključek USB-C in 3,5-milimetrski vhod za slušalke, medtem ko je zaslon pred poškodbami zaščiten s steklom Gorilla Glass 6. Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 9 Lite bo naprodaj kmalu, maloprodajna cena pa žal še ni bila razkrita. Kljub temu mnogi strokovnjaki verjamejo, da bo ta v primerjav s konkurenčnimi napravami znatno nižja.


Prijavi napako v članku