Triki in nasveti
04.11.2011 11:42
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj narediti, ko v Gmalu zmanjka prostora?

S spletno storitvijo Find Big Mail gre čiščenje hitreje!
S spletno storitvijo Find Big Mail gre čiščenje hitreje!

Elektronski poštni predal Gmail je med spletnimi deskarji zelo priljubljen. Ta v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami namreč ponuja izjemno bogato paleto uporabnih spletnih storitev in predvsem prostora. Trenutno lahko namreč na njemu hranimo okoli 7,5 gigabajtov elektronskih sporočil. Če pa od prijateljev prejemamo veliko verižnih e-pisem z »bogatimi« priponkami, se lahko kaj hitro zgodi, da ostanemo brez razpoložljivega prostora.

Na srečo si tu lahko pomagamo s spletno storitvijo Find Big Mail, ki je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/e766R. Ta v našem elektronskem poštnem predalu ustvari tri dodatne mape, in sicer »FindBigMail – Top«, »FindBigMail – > 5mb« in »FindBigMail – >10mb«. S klikom na mape se nam bodo prikazala vsa elektronska sporočila s priponko, katerih izbris nam bo takoj povečal razpoložljiv prostor v elektronskem poštnem predalu Gmail.

Uporaba spletne storitve Find Big Mail je sila enostavna. Na spletni strani http://goo.gl/e766R vpišemo naš Gmail naslov in kliknemo na gumb »Find Big Mail«. Nato se prijavimo v naš elektronski poštni predal in spletnemu mestu www.findbigmail.com dovolimo dostop do našega Google računa. Brez skrbi, spletna storitev ne bo imela dostopa do našega gesla ali drugih osebnih podatkov. Nato počakamo nekaj minut, da spletna storitev preišče naš elektronski poštni predal. Po končanem »delu« bomo prejeli elektronsko sporočilo s povzetkom pregleda in bomo lahko hitro odstranili vse datoteke, ki nam na elektronskem poštnem predalu Gmail jemljejo dragocen prostor.


Prijavi napako v članku