Telefoni
26.04.2019 13:55
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam prinaša novi mobilni procesor Snapdragon 735?

Mobilni procesor Snapdragon 735 bo po vsej verjetnosti namenjen predvsem mobilnim napravam srednjega cenovnega razreda.
Mobilni procesor Snapdragon 735 bo po vsej verjetnosti namenjen predvsem mobilnim napravam srednjega cenovnega razreda.

Konkurenca na področju mobilnih procesorjev je iz dneva v dan večja, pri čemer s poceni izdelki prihajajo v ospredje predvsem kitajska podjetja, kot je na primer MediaTek. Zaradi tega so pri podjetju Qualcomm pošteno zavihali rokave in pripravili novi procesor družine Snapdragon 735, ki naj bi bil proizvajalcem mobilnih naprav na voljo že v drugi polovici letošnjega leta. Novost bo izdelana s pomočjo 7-nanometrskega proizvodnega procesa (enako kot model Snapdragon 855), za preračunavanje podatkov pa bo na voljo osem procesorskih sredic, pri čemer bo na voljo eno zmogljivo procesorsko jedro Kryo družine 4xx frekvence 2,9 gigajercev, eno procesorsko jedro Kryo družine 4xx frekvence 2,4 gigahercev ter kar šest energijsko varčnih procesorskih sredic frekvence 1,8 gigahercev.

Za prikazovanje grafičnih vsebin naj bi bila zadolžena vgrajena grafična kartica Adreno 620, frekvence 750 megahercev in naj bi brez težav podpirala ločljivosti QHD s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo. Mobilne naprave, ki bodo temeljile na osnovi novega procesorja Snapdragon 735, bodo lahko razpolagale s sistemskim pomnilnikom LPDDR4x, frekvence 2.133 megahercev do skupno največje kapacitete 16 gigabajtov. Na voljo bo tudi podpora za umetno inteligenco NPU220, ki bo še dodatno poenostavila in pospešila uporabo mobilnih naprav.

Največja podprta ločljivost zaslonov bo 3.360 x 1.440 slikovnih točk, zagotovljena pa bo tudi polna podpora za tehnologijo HDR10. Digitalnim fotoaparatom bo zagotovljen modul Spectra 350 ISP (obdelava signalov slike) in bodo imeli polno podporo za senzor FS2. V napravah bomo lahko našli slikovna tipala do ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk, z njimi pa bo mogoče zajemati videoposnetke ločljivosti 4K s povprečno frekvenco do 60 sličic na sekundo in ločljivost FDH s povprečno frekvenco do kar 240 sličic na sekundo. Pri novincu bo zagotovljena tako podpora za novejše mobilno omrežje 5G, kot tudi za že ustaljeno mobilno omrežje 4G, na voljo pa bo tudi podpora za shranjevanje podatkov UFS 2.1 in eMMC ter podpora za Wi-Fi (2×2 802.11 ac) in tehnologijo Bluetooth.

Več informacij o zanimivem mobilnem procesorju Snapdragon 735, podjetja Qualcomm, bo znanih še pred letošnjim poletjem. Prve mobilne naprave, opremljene z njim, pa naj bi na trgu ugledali že v drugi polovici letošnjega leta.


Prijavi napako v članku