Računalništvo, telefonija
30.10.2018 06:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bodo prinesli procesorji Intel “Ice Lake”

Na nove procesorje podjetja Intel Ice Lake bo žal treba počakati do leta 2019.
Na nove procesorje podjetja Intel Ice Lake bo žal treba počakati do leta 2019.

Procesorji AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. To je verjetno tudi ključen razlog, zakaj so pri podjetju Intel pošteno zavihali rokave pri pripravi nove generacije procesorjev iz družine Ice Lake. Gre za zmogljive procesorje, ki bodo izdelani s pomočjo 10-nanometrske tehnologije in bodo uporabnikom osebnih računalnikov prinesli večjo zmogljivost ob manjši porabi električne energije. S tem pa bodo seveda največ pridobili uporabniki prenosnih računalnikov.

Na nove Intelove procesorje bo po vsej verjetnosti treba počakati do leta 2019. Najprej bodo seveda na vrsti osebni računalniki, takoj za tem pa bodo sledili še prenosni računalniki in druge mobilne naprave. Pri tem je zanimivo predvsem to, da bo podjetje Intel pri pripravi novosti povečalo tako količino predpomnilnika L1 kot predpomnilnika L2. Količina predpomnilnika L1 naj bi se iz 32 kilobajtov povečala na 48 kilobajtov (50 odstotkov več pomnilnika), kar naj bi povečalo zmogljivost procesorjev. Količina predpomnilnika L2 pa naj bi se podvojila, in sicer iz zdajšnjih 256 kilobajtov na 512 kilobajtov. Količina predpomnilnika L3 naj bi ostala enaka.

Več o novih procesorjih Intel “Ice Lake” bo znanega v prihodnjih nekaj tednih. Če bo šlo vse po načrtih, jih bomo na prodajnih policah trgovin zagledali že v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku