Telefonija
03.12.2023 16:22
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy A55 – specifikacije, oblika …

Na spletu so se pojavile prve upodobitve novega telefona Samsung Galaxy A55. V primerjavi s svojim predhodnikom Galaxy A54, ki smo ga testirali poleti, Galaxy A55 kaže znano estetiko s svojim osrednjim zaslonom z izrezom za sprednjo kamero in vertikalno usklajenimi kamerami na hrbtišču. Z izjemo ravnih stranic in posebnega ogrodja okoli fizičnih gumbov je videti, da bo najnovejši Galaxy A55 popolnoma identičen predhodniku. Ravni okvirji naj bi postali stalnica tudi v premijskem razredu.

Podrobnejši pogled na fizično postavitev razkriva, da je na desni stranici, kjer so gumbi za vklop/izklop in prilagoditev glasnosti, nenavadna izboklina, ki objema omenjene gumbe. Izboklina na tej strani telefonu doda dodatnega pol milimetra debeline. V nasprotju s tem je druga stran okvirja minimalistična, brez rež ali gumbov. Na dnu je USB-C vhod, obdan z mikrofonom in zvočnikom. Na vrhu je reža za SIM kartico v spremstvu s sekundarnim mikrofonom. Okvirji, okrašeni z antenskimi linijami, nakazujejo trden kovinski izgled, ki obljublja trpežnost in premium občutek.

Podrobnosti o zaslonu telefona Samsung Galaxy A55 kažejo na 6,5-palčno diagonalo, ločljivost FullHD+ in impresivno osveževalno hitrost 120 Hz. Čeprav debelina pametnega telefona znaša 8,2 mm, podatkov o njegovi teži še nimamo.

Galaxy A55 bo imel pod pokrovom procesor Exynos 1480, robustno primarno kamero ločljivosti 50 MP in zmogljivost polnjenja baterije z močjo 25W. Specifikacije uporabnikom obljubljajo izboljšano zmogljivost in napredne fotografske funkcije. Telefon bi lahko imel do osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, do 256 GB notranjega pomnilnika in režo za microSD kartico. Zagotovo bo nanj nameščen najnovejši Android 14 s prevleko One UI.

Če se bo Samsung držal ustaljenih datumov izida, lahko telefon pričakujemo pozno spomladi ali v začetku poletja. Cena predhodnika je bila 499 evrov, in podobno ceno lahko pričakujemo tudi za Galaxy A55. 


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640