Računalništvo, telefonija
01.03.2020 11:20
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesel poceni Surface Go 2?

Prenosni računalnik Microsoft Surface Go 2 bo zlahka kos tudi zahtevnejšim opravilom.
Prenosni računalnik Microsoft Surface Go 2 bo zlahka kos tudi zahtevnejšim opravilom.

Ker konkurenca na področju prenosnih računalnikov 2-v-1 ne počiva, bodo pri podjetju Microsoft kmalu ponudili v prodajo povsem prenovljeni Surface Go. Prenosni računalniki Surface Go druge generacije bodo opremljeni s precej manj zmogljivo strojno opremo od paradnih konjev na področju računalnikov 2-v-1, kljub temu pa ne bodo od muh. Vstopna različica novosti bo vrednotena na preračunanih 362 evrov, kar bo resnično ugodno.

Najnovejše govorice kažejo na to, da bo vstopna različica prenosnega računalnika 2-v-1 Microsoft Surface Go 2 opremljena z Intelovim procesorjem Core m3-8100Y CPU, medtem ko zdajšnji model razpolaga s precej manj zmogljivim procesorjem Pentium Gold 4415Y. Procesor bo podatke preračunaval pri osnovni frekvenci 1,1 gigaherca, pri večjih obremenitvah pa se bo frekvenca povišala do 1,6 gigaherca. Podjetje Microsoft bo pri novincu povečalo tudi količino sistemskega pomnilnika, in sicer iz štiri na osem gigabajtov. Prenosni računalnik 2-v-1 Microsoft Surface Go 2 bo opremljen še s 25,4-centimetrskim oziroma 10-palčnim zaslonom ločljivosti 1.800 x 1.200, kar bo dovolj tudi za nekoliko zahtevnejša opravila.

Skupaj s poceni prenosnim računalnikom 2-v-1 Microsoft Surface Go 2 naj bi Microsoft predstavil še precej zmogljivejši model Surface Book 3. Novost bo vsaj glede na najnovejše govorice v primerjavi z zdajšnjimi modeli opremljena z zmogljivo grafično kartico. Uporabnikom naj bi bile namreč na voljo tako grafične kartice Nvidia družine GeForce GTX kot tudi Nvidia Quadro. Predvsem slednje bodo pisane na kožo poslovnim uporabnikom in tistim, ki se veliko ukvarjajo z računalniškim risanjem. Poleg tega naj bi novinci razpolagali tako s procesorji AMD (običajni uporabniki) kot s procesorji znamke Intel (poslovni uporabniki), pri čemer bo tu šlo za procesorje Intel družine Ice Lake, izdelane s pomočjo 10-nanometrske tehnologije.


Prijavi napako v članku