Triki in nasveti
31.01.2012 12:15
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko storimo ob izgubi ali kraji mobilne naprave Android?

Programska oprema Android Lost nam bo zagotovo v veliko pomoč ob kraji ali izgubi naprave Android!
Programska oprema Android Lost nam bo zagotovo v veliko pomoč ob kraji ali izgubi naprave Android!

Mobilne naprave s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android gredo v prodajo kot za stavo. Ker so na njihovih pomnilniških medijih pogosto shranjeni podatki občutljive narave in visokih vrednosti, so ti seveda zelo priljubljeni tudi med nepridipravi. Seveda se tu in tam najdejo tudi tatovi, ki jih zanima zgolj gola vrednost tabličnega računalnika oziroma pametnega mobilnega telefona. Poleg tega jih lahko mimogrede tudi izgubimo.

Verjetno ste se že večkrat vprašali, kaj lahko naredite, če izgubite mobilno napravo Android oziroma vam jo ukradejo. Na organe pregona se ne gre zanašati, saj so ti pri iskanju ukradenih elektronskih naprav vse prej kot učinkoviti. Ker je po toči zvoniti prepozno, vam svetujemo, da za primer izgube ali kraje mobilne naprave Android poskrbite že danes. Toplo vam priporočamo namestitev brezplačne programske opreme Android Lost.

S pomočjo programa Android Lost bomo namreč lahko na hiter in enostaven način izsledili ukraden tablični računalnik oziroma mobilni telefon preko navigacijskega sistema GPS ali mobilnega omrežja. Tu imamo na voljo še bogato paleto izjemno zanimivih varnostnih funkcionalnosti. Med njimi izstopajo možnost oddaljenega prebiranja in pošiljanja kratkih sporočil SMS, izbris celotne vsebine mobilnika in pomnilniške kartice, zagon alarma, preusmeritev klicev, snemanje zvoka, zajem fotografij s sprednjo kamero in še bi lahko naštevali.

Brezplačno programsko opremo Android Lost upravljamo preko spletne strani na naslovu http://goo.gl/lXtJX. Tu so na voljo tudi priročna navodila in seznam ukazov za aktivacijo vseh varnostnih funkcionalnosti. Ker aplikacija neposredno ne »komunicira« z oddaljenim strežnikom, ta ne vpliva na avtonomijo mobilnih naprav Android. Vas je aplikacija Android Lost prepričala? Če je temu tako, si jo nemudoma prenesite iz spletne povezave http://goo.gl/YMaa1 oziroma skenirajte QR kodo.


Prijavi napako v članku