Digitalizacija
Poslovne rešitve
02.05.2022 11:26

Deli z drugimi:

Share

Kaj je TopSolid Nesting in kako lahko izboljša učinkovitost?

Tehnologija prežema vse vidike našega življenja. Odvisnost od avtomatizacije bo spremenila način poslovanja podjetij. Industrija je področje, kjer ima ta izjava še največji pomen.

Sodobne izboljšave programske opreme za gnezdenje (nesting) v zadnjih letih so omogočile močno povečanje produktivnosti na več načinov. Prava, napredna programska oprema za gnezdenje je lahko koristna za podjetja s povečanjem učinkovitosti izrabe materiala. Programska oprema za gnezdenje lahko natančno določi najučinkovitejši način za ugnezdenje delov za zmanjšanje odpadkov, pri čemer upošteva elemente, ki vplivajo na proces gnezdenja.

Kakšne funkcije in prednosti ponuja TopSolid Nesting?

Ekonomska računica sili podjetja k minimalni porabi dragih materialov. Poleg minimalne porabe materialov pa je prav tako pomemben faktor minimalna poraba časa pri pripravi dela in porabljen čas na CNC strojih.

Moderen NESTING program, kot na primer TOPSOLID NESTING, lahko poleg maksimalnega kompaktiranja delov na surovec nudi tudi hkratno dokončno CNC obdelavo vseh delov v trenutnem procesu.

TOPSOLID NESTING nudi operaterju velike možnosti vpliva na parametre algoritma procesa. Vhodni podatki, ki jih mora nastaviti so dimenzije surovca, 3D modeli delov v procesu in že predpripravljeni CNC programi vseh željenih obdelav vsakega kosa posebej.

Z ozirom na tip CNC stroja in geometrije obdelovalnih orodij, ki jih nameravate uporabiti za izvedbo procesa imate na voljo nastavitve večjega števila parametrov, na primer minimalna razdalja med razporejenimi deli, dopuščene rotacije …

CNC stroji, na katerih izvajate procese, se seveda močno razlikujejo po sami tehnologiji obdelovanja. To so lahko običajni rezkalni stroji 3- ali 5-osnih sposobnosti, stroji za žično erodiranje, laserski obdelovalni stroji, WaterJet stroji, plamenski rezalniki, prebijalke za pločevino in podobno.

TOPSOLID NESTING omogoča tudi povsem ročno razporejanje delov v surovec. Ta način dela cenijo tisti, ki uporabljajo kot surovino naravne materiale. V tem primeru je material take narave, da je vsak surovec drugačne oblike in teksture.

Kvalitetno fotografijo surovca lahko infiltriramo kot podlogo. Z ročnim umeščanjem delov lahko dosežemo izrez željenega dela na točno določenem delu surovca in s tem dosežemo posebne učinke.

Na ta način se seveda lahko izognemo tudi anomalijam v surovcu. TOPSOLID NESTING nudi tudi podporo tistim, ki morajo optimirati razrez jeklenih profilov in cevi. Ekonomičnost procesa optimiranja je v pogledu materialnih prihrankov izjemno visoka.

Več informacij o programski opremi TopSolid Nesting dobite pri podjetju CSI d.o.o. na e-poštnem naslovu csi@siol.net.

TopSolid-Nesting

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CSI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CSI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CSI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več