Računalništvo, telefonija
01.03.2010 10:05
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj imata skupnega kavni avtomat in računalnik?

Si predstavljate: »Klik na namizje in kavni avtomat nam že pripravlja kavo?«
Si predstavljate: »Klik na namizje in kavni avtomat nam že pripravlja kavo?«

Vas zanima, kaj imata skupnega kavni avtomat in računalnik? Računalničarji želimo vse aspekte svojega življenja kontrolirati z računalnikom. In kaj je tista zadnja meja, do katere smo pripravljeni iti? Kontrola še tako gospodinjskih naprav, kot je kavni avtomat? Priznan proizvajalec Jura se z lansiranjem kavnega avtomata JURA Impressa Z7 podaja prav v to smer.

Kavni avtomat Jura Z5 lahko namreč preko brezžične povezave komunicira z napravo Jura Web Pilot, ki pa je s pomočjo USB kabla povezana z našim računalnikom. Verjetno se v tem trenutku že vsi sprašujete »Zakaj povezati kavni avtomat in računalnik?«. V domačem okolju nas verjetno zamisel ne bo preveč navdušila, v pisarni pa bo klikanje kave že bolj dobrodošlo. Si predstavljate: »Klik na namizje in kapučino že teče«.

Proizvajalec poudarja še možnosti oddaljenega programiranja napitkov, vodenje analize delovanje aparata od doma, prenašanja novih receptov v avtomat in enostavno spremljanje statistike uporabe samega kavnega avtomata.

Proizvajalec kavnega avtomata je poskrbel tudi za varnost, saj naj bi bili paketni podatki poslani preko spleta povsem varni in ne prenašajo tudi osebnih in drugi pomembni podatki. Programska oprema pilot Web IMPRESSA, s katero kontroliramo kavni avtomat Jura deluje praktično na vseh operacijskih sistemih.

Kaj imata torej skupnega kavni avtomat in računalnik? Lene računalničarje zagotovo.


Prijavi napako v članku