Telefoni
20.09.2012 14:37

Deli z drugimi:

Share

Kaj boste prejeli ob nakupu mobilnika iPhone 5?

Namenski adapter, ki bo omogočal združljivost mobilnika iPhone 5 z zdajšnjimi dodatki, bo žal potrebno kupiti posebej.
Namenski adapter, ki bo omogočal združljivost mobilnika iPhone 5 z zdajšnjimi dodatki, bo žal potrebno kupiti posebej.

Le nekaj dni nas še loči od prihoda pametnega mobilnega telefona iPhone 5 v Slovenijo. Ta naj bi k nam namreč prispel že 28. septembra, v prodajo pa ga bo ponudila družba Si.mobil. Bodoči lastniki novega mobilnika podjetja iz Cupertina že vedo, da bodo prejeli novinca, ki znatno prekaša njegovega predhodnika. Ta se v primerjavi z mobilnikom iPhone 4S namreč ponaša z večjim zaslonom, zmogljivejšim procesorjem, tanjšim in lažjim ohišjem, kakovostnejšim digitalnim fotoaparatom in spletno kamero, podporo za kartico Nano-SIM ter še kaj bi se našlo.

Bodoče kupce novega Applovega mobilnika seveda zanima, kaj vse bodo ob nakupu težko pričakovanega izdelka še prejeli. Po pravici povedano, ne veliko. Pod pametnim mobilnim telefonom iPhone 5 bomo namreč v »škatli« našli le najnujnejše stvari (pripomočke), ki sodijo k vsakemu mobilniku. Poleg same naprave bodo v škatli še povezovalni kabel, adapter za polnjenje, nove slušalke in nujna spremljajoča dokumentacija.

Zdajšnji uporabniki Applovih mobilnikov bodo zagotovo pogrešali namenski adapter, ki bo omogočal združljivost novega pametnega mobilnega telefona iPhone z zdajšnjimi dodatki. Razlog, da ga podjetje iz Cupertina ni »vključilo« v paket, naj bi bila želja po dodatnem zaslužku. Cena adapterja naj bi se namreč gibala okoli preračunanih osem evrov. Glede na to, da naj bi Apple samo letos prodal okoli 10 milijonov mobilnikov, bo na ta račun zaslužil dodatnih 80 milijonov evrov (pod pogojem, da bi vsi kupili adapter).

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku