Strojna oprema
18.08.2006 07:23

Deli z drugimi:

Share

JVC tokrat s tremi nagradami EISA

JVC je dobitnik tokrat kar treh nagrad združenja EISA (European Imaging and Sound Association) v treh kategorijah za leto 2006-2007. EISA nagrada je ena najbolj prestižnih nagrad s področja elektronike. JVC je nagrajenec EISA že deseto leto zapored. Nagrado so prejeli naslednji JVC-jevi izdelki:

Evropski projekcijski TV leta 2006-2007
JVC HD-70ZR7U

Z HD-70ZR7U so JVC-jevi inženirji izdelali ogromen, a tanek projekcijski TV z visokim kontrastnim razmerjem, širokim vidnim kotom in enakomerno svetlostjo po celotni slikovni površini; kombinacija lastnosti, ki še ni bila videna v tej kategoriji izdelkov. JVC-eva edinstvena tehnologija HD-ILA vključuje tri 1,4 megatočkovna reflekcijska vezja z impresivnim odzivnim časom samo 2,5 milisekunde. Napredna tehnologija, kot je Motion Adaptive Dynamic Picture Management za natančno reprodukcijo temnih barv, je kombinirana s tehnologijo Smart Picture za dinamične nastavitve svetlosti, kontrasta in ostrine. Če dodamo še tehnologijo Digital Image Scaling (D.I.S.T.) za gladko povečevanje klasičnih video signalov, je rezultat izjemno doživetje ob gledanju ter popolno prizorišče za razburljive TV dogodke in filme.

Evropski kompaktni sistem leta 2006-2007
JVC EX-A10E

Oblika tega mikro sistema ne privlači pogleda samo s svojo estetiko, pač pa z impresivno zvočno predstavo tudi sluh. Videz glavne enote z brušeno aluminijevo površino dopolnjujejo zvočniki lesenih membran z dvema ojačevalnikoma, optimizirani z ločenim napajanjem visokotonskega in srednje-/nizkotonskega zvočnika. Sistem, ki je z zvokom zmožen zapolniti majhno sobo, vključuje veliko modernih funkcij; ne samo predvajanje CD in DVD plošč, ampak tudi bere MP3, JPEG in WMA datoteke. Za dodatno nadgraditev kakovosti zvoka sistem uporablja JVC-jevo tehnologijo K2, tako za stisnjene kot za nestisnjene vire, s priokusom zvoka visoke ločljivosti. Ta JVC-jev mikro sistem ima najboljšo akustično predstavo, ki jo lahko najdete v tem cenovnem razredu.

Evropski A/V avtoradio leta 2006-2007
JVC KW-AVX700/706

JVC-jev KW-AVX700/706 v srebrni in črni barvi je avdio/video glavna enota 2-DIN-ske velikosti (op. 2-kratna višina običajne velikosti avtoradiev, ob enaki širini) s 16,5 cm zaslonom. Predvaja CD, MP3 in WMA datoteke, poleg tudi iztisne kar največ iz DVD-jev. S številno podporo DVD-Video, DVD-Audio, DivX in z lastnim GIGA MP3, bo enota prav tako predvajala glasbene datoteke, posnete na DVD-R in tako izkoristila prednost medijev z veliko kapaciteto. Izmenjava podatkov je dodatno nadgrajena z režo za pomnilniško kartico SD, ki je pod motorizirano sprednjo ploščo. Zaslon enote lahko, če je potrebno, deluje celo kot vzratni zaslon. Vgrajeni večkanalni dekodirnik podpira DTS in Dolby Digital, Dolby ProLogic II pa pretvarja prostorski zvok v običajno stereo glasbo. Digitalna obdelava signala (DSP) modela KW-AVX700/706 zajema izenačevalnik zvoka, filter globokotonca in nastavljivost časovnih zamikov. Z vsemi temi lasnostmi, ki so na voljo po primerni ceni, je nakup te enote resnično ugoden.

EISA je organizacija, ki združuje urednike vodilnih evropskih revij za video, avdio, foto, domači kino in avtoakustiko. Ustanovljena je bila leta 1982, vanjo je trenutno včlanjenih več kot 50 revij iz 18-ih držav. Vsako leto izbere in nagradi najboljše izdelke s področja videa, avdia, fota, domačega kina in avtoakustike. Njene “evropske nagrade” pomenijo prestiž in ugled ter oznako za izvrstnost tako za potrošnika kot za proizvajalca v Evropi in svetu.


Prijavi napako v članku