Igre
24.11.2011 14:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Južna Koreja mladoletnim prepovedala nočno igranje spletnih iger

V Južni Koreji je zaradi odvisnosti od masovnih spletnih iger umrlo že več mladostnikov.
V Južni Koreji je zaradi odvisnosti od masovnih spletnih iger umrlo že več mladostnikov.

Južna Koreja ima na svetu zdaleč najbolj razširjen širokopasovni dostop do interneta (več kot 90-odstotna pokritost). Zato ne preseneča, da je tam s svetovnim spletom zasvojenih največ mladostnikov na svetu. Izredno veliko mladih je žal odvisnih tudi od masovnih spletnih iger. Zaradi tega je južnokorejska vlada pričela izvajati za mnoge igričarje sporen zakon, ki mladoletnim osebam prepoveduje nočno igranje spletnih iger.

Pobudnik zakona, ki mladim prepoveduje nočno igranje spletnih iger, je južnokorejsko Ministrstvo za enakost spolov in družin. To je s pričetkom izvajanja zakona dejansko uvedlo šesturno obdobje ponoči, ko mlajšim od 16 let ni dovoljeno igrati masovnih spletnih iger. Omejitev zajema 19 v Južni Koreji najbolj priljubljenih masovnih spletnih iger, med katerimi najdemo “MapleStory”, “Mabinogi”, “Dragon Nest” in “Dungeon & Fighter”. Najbolj zanimivo je to, da igričarji lahko sami izbirajo, kdaj bo prepoved ponoči veljala za njih, pri čemer mora ta vsakokrat neprekinjeno trajati vsaj šest ur.

Čeprav je namen novega zakona, ki mladoletnim prepoveduje nočno igranje spletnih iger, dober, bo njegova izvedba v praksi vse prej kot enostavna. Omejitev bo namreč vezana izključno na uporabniški račun, ki ga igričarji uporabljajo za igranje masovnih spletnih iger. Če so na primer mladoletniki svoj račun registrirali s podatki polnoletnih staršev, omejitev igranja za njih ne bo veljala. Tehnološki omejitvi se bo moč izogniti tudi z uporabo posredniških strežnikov v tujini. No, pustimo času čas.


Prijavi napako v članku