Telefoni
17.12.2020 11:16

Deli z drugimi:

Share

Je Samsung obupal nad lastnimi procesorji Exynos?

Novi Galaxy A52 naj bi bil opremljen le s procesorji  Snapdragon.
Novi Galaxy A52 naj bi bil opremljen le s procesorji Snapdragon.

Pri podjetju Samsung s pospešenim tempom pripravljajo pametni mobilni telefon Galaxy A52, ki naj bi za relativno nizko ceno ponujal veliko uporabnih možnosti. Novi pametni mobilni telefon podjetja Samsung pa naj bi bil poseben še po tem, da bo južnokorejski gigant tako različico za mobilna omrežja 4G kot različico za omrežja 5G opremil s procesorjem podjetja Qualcomm, medtem ko je bil doslej uporabljen tudi procesor Samsung družine Exynos. Kot vse kaže bo telefon Galaxy A52 za mobilna omrežja 4G opremljen s procesorjem Snapdragon 720G, medtem ko bo različica za omrežja 5G vsebovala Snapdragon 750G.

Če gre verjeti spletnim govoricam bo model Galaxy A52 4G na voljo z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, različica 5G pa naj bi imela na voljo »zgolj« šest gigabajtov pomnilnika. Prva preizkušanja so pokazala, da naj bi bila različica 4G nekoliko zmogljivejša od modela 5G, kar pa ni nujno, da bo tako tudi ob pričetku prodaje. Enako seveda drži tudi za procesor Samsung družine Exynos. Morda ga bomo ugledali v prihodnjih različicah pametnega mobilnega telefona Galaxy A52. V nasprotnem primeru pa bi to lahko tudi pomenilo, da bo podjetje Samsung lastne procesorje uporabljal le še za poceni pametne mobilne telefone.

O pametnem mobilnem telefonu Galaxy A52 je trenutno znanega bolj malo. Glede na spletne govorice naj bi ta razpolagal še z zaslonom Super AMOLED s 16,5-centimetrsko oziroma 6,5-palčno diagonalo. Tu naj bi bila na voljo še glavna kamera ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk, širokokotna kamera ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk ter makro kamera in globinski senzor ločljivosti pet milijonov slikovnih točk.


Prijavi napako v članku