Računalništvo, telefonija
13.11.2020 09:06
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je račune sploh še potrebno tiskati?

V Sloveniji se dnevno izda med 3 in 5 milijonov davčno potrjenih računov. Za sam proces izdelave računskih trakov se porabi tudi ogromno virov, kot so les, elektrika, nafta in voda.
Digitalni računi noprintZ
Digitalni računi noprintZ

Na leto se natisne kar 29,2 km2 računov, za kar se poseka preko 20 tisoč dreves. Poleg tega je velika večina računov natisnjena na termalni papir, ki vsebuje BPA (Bisfenol A), ki pa po mnenju znanstvenikov negativno vpliva na delovanje hormonov. Ker so natisnjeni na termalni papir, jih ni mogoče niti reciklirati. Zato sodijo med mešane odpadke in ne med odpadni papir. Računi so ekološki in zdravstveni problem, zato je skrajni čas, da se v celoti digitalizirajo.

Uporabna in okolju prijazna rešitev
Slovensko start-up podjetje je razvilo mobilno aplikacijo noprintZ, ki omogoča prejem digitalnega računa kar na vaš telefon. Aplikacija ni omejena zgolj na eno trgovino, ampak jo lahko uporabljate že na več kot 200 prodajnih mestih po Sloveniji. Uporaba aplikacije in prejem digitalnega računa je čisto enostaven. Na blagajni uporabnik pokaže noprintZ kodo, ki ki se nahaja v aplikaciji, in račun se v nekaj sekundah že prikaže v telefonu. Tako so vsi računi shranjeni na enem mestu in so vedno pri roki. Hkrati pa lahko račune in garancije shranimo tudi ročno s skeniranjem QR kode, ki se nahaja na posameznem računu.

Uporabnik ima dostop do svojih računov kjerkoli in kadarkoli. Lahko jih pregleduje, obdeluje, analizira ter jih uporabi pri zamenjavi blaga, reklamaciji ali uveljavljanju garancije. Aplikacija uporabnikom omogoča tudi shranjevanje kartic zvestobe, pregled aktualnih akcij ter obveščanje o poteku garancije, da lahko še pravočasno podaljšajo garancijsko pogodbo.

Mobilno aplikacijo noprintZ si lahko naložite na svoj mobilni telefon preko povezave na www.noprintZ.si.

Za svojo aplikacijo z digitalnimi računi dobili potrditev v Bruslju
Ekipa slovenskega podjetja Fin4Green je v okviru prve in druge faze evropskega razpisa SME Instrument za svojo rešitev obakrat prejela potrditev v obliki pečata odličnosti. Razpis evropske komisije SME Instrument je namenjen malim in srednjim podjetjem, ki razvijajo inovativne projekte. Na podlagi tega so kandidirali tudi na obeh razpisih in prejeli subvenciji SPIRIT Slovenija za razvoj aplikacije tako v prvi fazi kot drugi.

“Neizmerno sem vesel, da smo zgradili neverjetno ekipo, ki verjame v digitalizacijo ter nesmiselnost tiskanih računov na prodajnem mestu. Vsi živimo za to in smo skupaj uspeli aplikacijo zaključiti do te mere, da smo lahko prisotni na prodajnih mestih. Da smo res na pravi poti, pa dnevno dobimo potrditve uporabnikov, ki prejemajo digitalne račune in tudi s strani trgovcev, ki storitev z veseljem ponujajo svojim kupcem. Žal pa ima dan 24 ur in ne uspemo tako hitro širiti storitve kot imamo povpraševanja. Vseeno verjamem, da nam bo uspelo v nekaj letih pokriti večino prodajnih mest tako v Sloveniji kot tujini.“ pravi direktor podjetja Simon Kolenc.

Mobilno aplikacijo noprintZ si lahko naložite na svoj mobilni telefon preko povezave na www.noprintZ.si.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več