Računalništvo, telefonija
13.11.2020 09:06
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je račune sploh še potrebno tiskati?

V Sloveniji se dnevno izda med 3 in 5 milijonov davčno potrjenih računov. Za sam proces izdelave računskih trakov se porabi tudi ogromno virov, kot so les, elektrika, nafta in voda.
Digitalni računi noprintZ
Digitalni računi noprintZ

Na leto se natisne kar 29,2 km2 računov, za kar se poseka preko 20 tisoč dreves. Poleg tega je velika večina računov natisnjena na termalni papir, ki vsebuje BPA (Bisfenol A), ki pa po mnenju znanstvenikov negativno vpliva na delovanje hormonov. Ker so natisnjeni na termalni papir, jih ni mogoče niti reciklirati. Zato sodijo med mešane odpadke in ne med odpadni papir. Računi so ekološki in zdravstveni problem, zato je skrajni čas, da se v celoti digitalizirajo.

Uporabna in okolju prijazna rešitev
Slovensko start-up podjetje je razvilo mobilno aplikacijo noprintZ, ki omogoča prejem digitalnega računa kar na vaš telefon. Aplikacija ni omejena zgolj na eno trgovino, ampak jo lahko uporabljate že na več kot 200 prodajnih mestih po Sloveniji. Uporaba aplikacije in prejem digitalnega računa je čisto enostaven. Na blagajni uporabnik pokaže noprintZ kodo, ki ki se nahaja v aplikaciji, in račun se v nekaj sekundah že prikaže v telefonu. Tako so vsi računi shranjeni na enem mestu in so vedno pri roki. Hkrati pa lahko račune in garancije shranimo tudi ročno s skeniranjem QR kode, ki se nahaja na posameznem računu.

Uporabnik ima dostop do svojih računov kjerkoli in kadarkoli. Lahko jih pregleduje, obdeluje, analizira ter jih uporabi pri zamenjavi blaga, reklamaciji ali uveljavljanju garancije. Aplikacija uporabnikom omogoča tudi shranjevanje kartic zvestobe, pregled aktualnih akcij ter obveščanje o poteku garancije, da lahko še pravočasno podaljšajo garancijsko pogodbo.

Mobilno aplikacijo noprintZ si lahko naložite na svoj mobilni telefon preko povezave na www.noprintZ.si.

Za svojo aplikacijo z digitalnimi računi dobili potrditev v Bruslju
Ekipa slovenskega podjetja Fin4Green je v okviru prve in druge faze evropskega razpisa SME Instrument za svojo rešitev obakrat prejela potrditev v obliki pečata odličnosti. Razpis evropske komisije SME Instrument je namenjen malim in srednjim podjetjem, ki razvijajo inovativne projekte. Na podlagi tega so kandidirali tudi na obeh razpisih in prejeli subvenciji SPIRIT Slovenija za razvoj aplikacije tako v prvi fazi kot drugi.

“Neizmerno sem vesel, da smo zgradili neverjetno ekipo, ki verjame v digitalizacijo ter nesmiselnost tiskanih računov na prodajnem mestu. Vsi živimo za to in smo skupaj uspeli aplikacijo zaključiti do te mere, da smo lahko prisotni na prodajnih mestih. Da smo res na pravi poti, pa dnevno dobimo potrditve uporabnikov, ki prejemajo digitalne račune in tudi s strani trgovcev, ki storitev z veseljem ponujajo svojim kupcem. Žal pa ima dan 24 ur in ne uspemo tako hitro širiti storitve kot imamo povpraševanja. Vseeno verjamem, da nam bo uspelo v nekaj letih pokriti večino prodajnih mest tako v Sloveniji kot tujini.“ pravi direktor podjetja Simon Kolenc.

Mobilno aplikacijo noprintZ si lahko naložite na svoj mobilni telefon preko povezave na www.noprintZ.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več