Računalništvo, telefonija
19.02.2015 12:44

Deli z drugimi:

Share

Je informatika lakmusov papir rasti gospodarstva?

V petek, 29. maja 2015, bo v kongresnem centru Brdo pri Kranju potekala deveta podelitev nagrade CIO leta. Nagrada CIO (Chief Information Officer – direktor informacijske tehnologije) leta se podeljuje najboljšemu managerju informatike.
Je informatika lakmusov papir rasti gospodarstva?
Je informatika lakmusov papir rasti gospodarstva?

Mednarodne raziskave kažejo, da z vedno večjo digitalizacijo sodobne družbe ter ponovno gospodarsko rastjo, naložbe v informacijske tehnologije zopet postajajo prioriteta. Najnovejše tehnološke inovacije korenito spreminjajo delovanje podjetij, pri čemer vloga CIO-ta vedno bolj postaja partnerska, v smislu osrednjega tvorca tehnološke rasti in inovacij. V mnogih mednarodnih podjetjih se CIO spreminja v managerja inovacij ali v managerja digitalizacije. Kaj pa pri nas?

Stanje v Sloveniji je precej drugačno. Razkorak in zaostanek se povečuje, večina podjetij zadnjih šest let temeljito krči sredstva za tehnološki razvoj. Veliko domačega znanja je odšlo v tujino, kjer so delovna mesta, plače, pogoji za delo in razvoj strokovnjakov boljši. Ali to pomeni še večje težave slovenskega gospodarstva v naslednjih letih, kakšen je današnji položaj in kaj bodo počeli v tem letu CIO-ti, bo osrednja tema letošnjega srečanja. Da je neinvestiranje v tehnološki razvoj in inovacije nevarno in tvegano, bodo številni strokovnjaki predstavili na predavanjih in v zaključni diskusiji. Le preobrat v načinu razmišljanja vodilnih lahko spremeni smer, ki je vedno bolj oddaljena od prodaje izdelkov in storitev z visoko dodano vrednostjo. Nekaj svetlih izjem je lahko bolj slepilo kot odraz realnosti, ki je mnogo bolj črna.

Letošnja novost je razširjen konferenčni del. Predsednik odbora za podelitev nagrade Gregor Kastelic je povedal: »Razmišljali smo kako udeležencem konference ponuditi nekaj več, kjer bi lahko izmenjali izkušnje z managerji, ki so delali v mednarodnih korporacijah in znanje plemenitili v tujini. Predavanja bodo krajša, bistveno pa je, da bo možnost interaktivne diskusije in izmenjave izkušenj. Teme bodo zanimive ne samo za vodje IT, ampak za celotna vodstva podjetij. Osrednji del dogodka ostaja podelitev priznanja CIO leta managerju, ki bo najbolj prepričal odbor s svojimi dosežki v letu 2014.»

Osrednja tematika srečanja je usmerjena v vodstva in uprave podjetij, zato organizator in odbor za podelitev nagrade vabita managerje informatike, vodstva in uprave podjetij, da se udeležijo strokovnega dela srečanja in svečane podelitve.

Vrhunec srečanja bo podelitev nagrade CIO leta, s slavnostnim kosilom in kulturnim programom. Ponovno se nam obeta dogodek na najvišji strokovni in poslovni ravni, eden od najpomembnejših kazalcev razvoja gospodarstva in razvojnih trendov v slovenskih podjetjih.

Več informacij: www.cio.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku