Računalništvo, telefonija
22.08.2017 07:38

Deli z drugimi:

Share

Japonska z lastnimi sateliti izboljšuje navigacijski sistem GPS

Natančnost navigacijskega sistema GPS se bo na Japonskem dejansko iz nekaj metrov povečala na nekaj centimetrov.
Natančnost navigacijskega sistema GPS se bo na Japonskem dejansko iz nekaj metrov povečala na nekaj centimetrov.

Navigacijski sistem GPS je z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih. Glavna težava sodobnih navigacijskih sistemov pa je predvsem ta, da ti niso dovolj natančni. Zaradi tega je Japonska sprejela odločitev, da ustvari pomožen sistem, ki bo sicer temeljil na osnovi ameriškega navigacijskega sistema GPS, le da bo precej bolj natančen.

Izboljšanje se nanaša predvsem na navigacijske sisteme v sodobnih avtomobilih na japonskih cestah in zemljevidov na pametnih mobilnih telefonih, ki se uporabljajo na področju Japonske. Natančnost se bo dejansko iz nekaj metrov povečala na kar nekaj centimetrov, kar bo nedvomno povečalo kakovost uporabe teh sistemov. Da bi dosegli želeni cilj so nedavno iz vesoljskega centra na japonskem otoku Tanegashima na jugu države v vesolje poslali že tretjo raketo, ki bo skupaj s preostalima dvema satelitoma tvorila prej omenjeni pomožni navigacijski sistem.

Kot že rečeno bo pomožna in natančnejša satelitska navigacija na voljo izključno za japonska ozemlja. Ker pa bo sistem združljiv o obstoječim navigacijskim sistemom to pomeni, da bodo uporabniki večje natančnosti deležni z uporabo obstoječe opreme.


Prijavi napako v članku