Telefoni
31.03.2014 10:34

Deli z drugimi:

Share

Japan Display pripravil zaslon za novi iPhone?

Izjemno kakovostni 5,5-palčni zaslon podjetja Japan Display bi bil povsem pisan na kožo prihajajočemu mobilniku iPhone 6!
Izjemno kakovostni 5,5-palčni zaslon podjetja Japan Display bi bil povsem pisan na kožo prihajajočemu mobilniku iPhone 6!

Nedavno je na svetovni splet zašel dokument iz katerega je razvidno, da bo prihajajoči Applov pametni mobilni telefon iPhone 6 skoraj zagotovo na voljo v dveh inačicah, in sicer s 4,7-palčnim (11,9-centimetrskim) in 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom (http://bit.ly/i–phone-6). Čeprav se je sprva domnevalo, da bo za proizvodnjo obeh zaslonov zadolženo podjetje Sharp, temu po vsej verjetnosti ne bo tako. V igri je sedaj še podjetje Japan Display, saj je ravno pred kratkim predstavilo vrhunski zaslon, ki je opremljen s 5,5-palčno diagonalo in je namenjen izključno pametnim mobilnim telefonov višjega cenovnega razreda.

Novi zaslon podjetja Japan Display temelji na osnovi tehnologije TFT LCD in se lahko pobaha z ločljivostjo kar vrtoglavih 1.440 x 2,560 slikovnih točk oziroma WQHD, kar pomeni, da gostota prikaza pri 5,5-palčnem zaslonu znaša kar zavidljivih 538 točk na palec. Vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov naj bi nove zaslone prejeli že v prvi polovici aprila, kar pa se sovpada s predvidenim začetkom množične proizvodnje Applovega mobilnika iPhone 6, saj naj bi se ta pričela že tekom letošnjega drugega četrtletja. Proizvodnja novincev bo zaupana dolgoletnima partnerskima podjetjema Pegatron in Hon Hai Precision Industry (Foxconn), težko pričakovani iPhone 6 pa bo po vsej verjetnosti naprodaj že letošnjo jesen.


Prijavi napako v članku