Operacijski sistemi
07.07.2011 11:46
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

JailBreakMe za iPad 2

Tablica iPad 2 je postala svobodna!
Tablica iPad 2 je postala svobodna!

Tokrat so prišli na svoj račun uporabniki Applovega tabličnega računalnika iPad 2. Skupina računalniških zanesenjakov iPhone Dev Team, bolje znana kot Comex, je namreč za njih pripravila nadvse zanimivo programsko orodje »JailBreakMe 3.0«. Novost dejansko odpravljala nadležno zaščito, ki uporabnikom izdelkov podjetja iz Cupertina preprečuje poganjanje s strani Appla neavtoriziranih aplikacij.

Programsko orodje »JailBreakMe 3.0« lahko dejansko uporabimo za odklep vseh Applovih izdelkov s prenameščenim operacijskim sistemom iOS 4.3.3 (in starejših). To vključuje pametni mobilni telefon iPhone 4, tablični računalnik iPad 2 in prenosni večpredstavnostni predvajalnik iPod Touch 4G. Najlepše pri tem je, da je programsko orodje »JailBreakMe 3.0« povsem varno in sila enostavno za uporabo.

Za odklep Applove naprave namreč zadošča, da odpremo spletni brskalnik in vanj vpišemo spletni naslov http://goo.gl/M6U8A. Takoj po namestitvi brezplačnega programa bo naša naprava v trenutku »osvobojena«. Čeprav je programsko orodje »JailBreakMe 3.0« varno in sila enostavno za uporabo, vam priporočamo veliko mero previdnosti. Ker lahko odklepanje v zelo redkih primerih povzroči nedelovanje Applove prenosne naprave, je predhodno smiselno narediti varnostno kopijo sistema z Applovim programom iTunes. To seveda počnite na lastno odgovornost. V primeru težav se po pomoč in nasvete lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku