Triki in nasveti
10.03.2013 13:32
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pojavna obvestila za mobilne naprave Android

Medtem ko so bila izskočna obvestila doslej na voljo le za uporabnike Applovih mobilnih naprav, jih sedaj lahko koristijo tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Za to potrebujejo le brezplačno aplikacijo, ki sliši na ime »Notify Me!«.
Izskočna obvestila vas bodo rešila marsikatere zagate!
Izskočna obvestila vas bodo rešila marsikatere zagate!

Izskočna sporočila so med uporabniki Applovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov zelo priljubljena, saj jih takoj in na viden način opozorijo na pomembne dogodke ali prejeta obvestila. Med vidnejšimi prednostmi uporabe izskočnih sporočil najdemo še možnost, da prejeto obvestilo začasno zapremo in se nato po preteku določenega časa samodejno pojavi na zaslonu mobilne naprave. Medtem ko so tovrstna obvestila doslej lahko uporabljali le uporabniki Applovih mobilnih naprav, jih sedaj lahko tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android.

Izskočna sporočila je na mobilne naprave Android s pripravo aplikacije »Notify Me!« prinesel programer s psevdonimom »TpmKranz«. Uporaba aplikacije je nadvse enostavna, saj ta po namestitvi samodejno poskrbi, da se vsa sporočila prikazujejo v izskočenem oknu. Ta se prikažejo tudi v primeru, da je mobilna naprava zaklenjena. Ker pa mnogi želijo, da se jim izskočna okna pojavljajo le za izbrane aplikacije oziroma funkcije sistema, se to lahko na sila enostaven način nastavi v nastavitvah novosti. Tu lahko za nameček prikaz obvestil omejimo celo na ključne besede.

Mobilna aplikacija »Notify Me!« je brezplačno na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/3n4dR oziroma s skeniranjem QR kode. Takoj po namesitvi nas bo ta opozorila, da moramo na mobilni napravi vključiti funkcijo »AcccessibilityService«, saj je ta privzeto izključena. Čeprav je uporaba aplikacije »Notify Me!« otročje lahka in nadvse intuitivna se lahko kaj hitro zgodi, da nam bo šlo kaj narobe. Na srečo lahko v teh primerih vedno računate na pomoč strokovnjakov Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku