Operacijski sistemi
01.06.2012 12:05
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izšel je Windows 8 Release Preview

Operacijski sitem Windows 8 Release Preview v vsej svoji lepoti!
Operacijski sitem Windows 8 Release Preview v vsej svoji lepoti!

Dobra novica za vse, ki obožujete Microsoftov operacijski sistem Windows 8 – podjetje iz Redmonda je namreč uradno naznanilo razpoložljivost operacijskega sistema Windows 8 Release Preview. Uradna najava se je zgodila le dan za tem, ko so pirati ukradeno kitajsko različico, opremljeno s številko 8400, objavili na vseh večjih odjemalcih datotek torrent.

Pri operacijskem sistemu Windows 8 Release Preview gre dejansko za zadnjo »stopnjo« pred izdajo kandidata za končno izdajo (release candidate). Ta tako rekoč že vsebuje vse, kar bo na voljo v končni inačici. Tu so bile pričakovano vključene vse novosti, ki so bile v zadnjih nekaj mesecih naznanjene s strani Microsofta. Med njimi najdemo napredni sistem za upravljanje z večjim številom zaslonov, zagonski meni, inovativni grafični vmesnik Metro in še bi lahko naštevali. V tej različici je prisoten še grafični vmesnik Aero in Windows Store, kjer razvijalci lahko ponujajo svoje Metro aplikacije.

Operacijski sistem Windows 8 Release Preview je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/xHH57, in sicer tako v 32-bitni kot 64-bitni različici. Tu lahko izbiramo med angleško, kitajsko, arabsko, francosko, nemško, japonsko, korejsko, portugalsko, rusko, špansko, švedsko in turško različico novosti. Če želite predhodno preveriti združljivost vaših aplikacij z novostjo, vam priporočamo, da se odpravite na spletno povezavo http://goo.gl/8KZu4. Tu je namreč na voljo priročna aplikacija za analizo vašega sistema. Ta vam bo prikazala tudi aktivacijski ključ novosti in vam prenesla primerno različico sistema na vaš računalnik.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku