Igre
26.06.2020 07:30
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naslednik dirkalne simulacije, ki namerava osvojiti svet e-športa

Igra velja za uradno simulacijo prvenstva Blancpain GT Series.
Igra velja za uradno simulacijo prvenstva Blancpain GT Series.

Ob nedavnih razkritjih prvih iger za konzole naslednje generacije so oči ljubiteljev dirkalnih simulacij usmerjene v veliki povratek Gran Turisma, na izid katerega pa bo treba počakati še vsaj nekaj mesecev. Do takrat lahko željo po sveži zahtevni dirkaški igri poteši nadaljevanje cenjenega italijanskega težkokategornika Assetto Corsa, ki je pred kratkim izšlo tudi za PlayStation 4 in Xbox One.

Assetto Corsa Competizione, kot se imenuje drugi del kompleksne dirkalne simulacije naših zahodnih sosedov, je na osebnih računalnikih sicer na voljo že nekaj časa. Po nekajmesečnem postanku v “zgodnjem dostopu” je igra na platformi Steam v polni različici izšla maja lani in si z več tisoč glasovi priborila oceno 9/10.

Od 23. junija je dirkalna poslastica v prodaji tudi za PlayStation 4 in Xbox One, zanjo pa boste odšteli 39,99 evra. Podjetje Kunos Simulazioni se je pri njenem razvoju osredotočilo na prvenstvo GT3, igra pa služi kot uradna simulacija vzdržljivostne dirke Spa 24 Hours in prvenstva Blancpain GT Series za sezoni 2018 ter 2019.

Assetto Corsa Competizione še posebej zasije ob igranju s kakovostnim volanom, toda ustvarjalci so različico za konzole dobro prilagodili tudi za tiste, ki si lastijo zgolj običajni plošček. Poleg široke palete enoigralskih načinov simulacijo posebej odlikuje kakovostno večigralstvo, v katerem se redno odvijajo posebni dogodki. Sicer pa je igra prisotna tudi na številnih e-športnih tekmovanjih in prireditvah, med njimi tudi na letošnji dobrodelni virtualni dirki SRO E-Sport GT Series, s katero so se zbirala sredstva za pomoč v boju proti virusu COVID-19.


Prijavi napako v članku