Računalništvo, telefonija
Aplikacije in dodatni programi
25.01.2022 07:09
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izobraževalne aplikacije, ki vam pomagajo pri usvajanju novega znanja

Tehnologija je vidno preoblikovala sodobno učilnico. S pomočjo aplikacij vpliva tudi na izobraževanje izven učilnic.

Strojna oprema je le en del sestavljanke za izboljšanje učne uspešnosti učencev. Interaktivni zasloni in table, VR naprave, sodelovalne platforme, implementacija teh naprav je občutno izboljšala učne procese. Učenje je postalo bolj aktivno in interaktivno, poudarek je na sodelovanju med učenci. Strojna oprema pa je le en del sestavljanke, drugi del pa sestavljajo izobraževalne aplikacije. Zbrali smo 5 najboljših aplikacij za hitrejše in bolj razumljivo učenje ter za pridobivanje novega znanja.

Izobraževalne aplikacije: 5 najboljših

Khan Academy
izobrazevalne-aplikacije-duolingo-photomath-khan-academy-lumosity-canva

Khan Academy je brezplačno orodje, ki vam omogoča dostop do več kot 10.000 videoposnetkov in razlag. Gre za eno izmed najboljših aplikacij za spletno učenje, ki vsebuje vire za naravoslovje, matematiko, ekonomijo, glasbo in še več. Na voljo je več kot 40.000 interaktivnih vprašanj za utrjevanje znanja, poleg tega pa ponuja takojšnje rešitve in navodila po korakih za lažje osvajanje učne snovi. Uporabniki lahko vsebino dodajo v poseben zavihek, ki je na voljo tudi, ko nimate na voljo internetne povezave. Čeprav je aplikacija primarno namenjena za običajne študente, so na voljo tudi vire za starejše študente na magistrskih in doktorskih programih.

Photomath

To je ena izmed bolj specializiranih aplikacij za spletno učenje. Kot že samo ime razkrije, je ta aplikacija namenjeni matematiki oziroma reševanju matematičnih problemov. Sposodi si vašo kamero in s pomočjo OCR tehnologije skenira matematično težavo/vprašanje in posreduje odgovore. Ne dobite pa samo končnega rezultata, ampak je po korakih razložen celotni postopek, s katerim boste v prihodnje lahko sami rešili težavo. Brezplačna različica vsebuje osnovne funkcije, Pro različica pa vam omogoča dostop do boljših razlag, matematičnih virov in razlage celotnega postopka.

Duolingo

Duolingo je zdaleč najbolj priljubljena aplikacija za učenje tujega jezika. Je brezplačna in združljiva z Android in iOS napravami. Učenje temelji na igri. Z aplikacijo lahko vadite vse 4 osnovne veščine: branje, pisanje, govor in poslušanje. Če boste storili napako, vas bo aplikacija o tem takoj obvestila, prav tako vas bo pohvalila ob pravilnem odgovoru. S to aplikacijo se lahko učenci naučijo več kot 30 jezikov. Uporabljate jo lahko v učilnici, doma ali na poti. Tudi učitelji jo lahko uporabijo kot učno orodje za krepitev jezikovnega pouka ali pa za spremljanje napredka vsakega učenca. Seveda ne morete pričakovati, da boste po koncu uporabe govorili kot domači govorec, vseeno pa boste občutno izboljšali svoje jezikovne sposobnosti.

Canva

Vsem znana aplikacija je bila razvita za pomoč pri grafičnem oblikovanju. Učitelji in študentje lahko s tem orodjem oblikujejo enostavno ali profesionalno grafiko, ki jo lahko uporabijo v projektih, poročilih, diplomskih ali magistrskih nalogah in podobno. Na voljo so že oblikovani vzorci, lahko pa začnete od samega začetka in ustvarite lasten dizajn. Canva je primerna tako za začetnike kot tudi izkušene oblikovalce.

Lumosity

Aplikacija za treniranje možganov. Študentom pomaga ostati osredotočeni, obenem pa nimajo občutka, da se učijo. Lumosity je bila ustvarjena za treniranje spomina, izboljšanje pozornosti in podobno. Na voljo je več kot 40 znanstvenih iger, možganskih testov in prilagojenih treningov.

Za še več podobnih trikov in nasvetov obiščite našo spletno rubriko Računalništvo in telefonija.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več