Poslovne rešitve
14.06.2021 11:03
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izobrazba je gonilo sprememb

Pomembnost izobrazbe ni mogoče preveč poudariti. Je ena izmed temeljnih potreb človeka in bistvena za kakršen koli pomenljiv razvoj. Namen izobraževanja je razsvetliti posameznika in razviti njegov potencial.
VŠR je napredna šola z bogato zakladnica znanja na področju financ in računovodstva.
VŠR je napredna šola z bogato zakladnica znanja na področju financ in računovodstva.

Človek potrebuje izobrazbo prav toliko, kolikor potrebuje kisik za preživetje. Izobrazba daje ljudem znanje in veščine, ki jih potrebujejo v sodobni družbi. Prisotna je v vseh stadijih življenja, od otroštva do odraslosti. Učenje se nikoli ne ustavi. Pravilna in dobra izobrazba je zelo pomembna, še posebej v teh nepredvidljivih časih, ko je sodobna družba na pomembnem precepu. Dejstvo je, da se podoba modernega sveta drastično spreminja. Sprememba je neizogibna, a tokrat je spremembi botrovala svetovna zdravstvena kriza. Soočamo se z nepredstavljivimi izzivi, ki bodo zaznamovali tudi bodoče generacije. Prav te generacije pa imajo možnost oblikovati svojo prihodnost in se prilagoditi novemu svetu.

Izobrazba je tudi proces pridobivanja vrednot in moralnih navad

»Svet, kot smo ga ustvarili, je proces našega razmišljanja. Ne moremo ga spremeniti, ne da bi spremenili svoje razmišljanje,« je nekoč zapisal Albert Einstein. Eden najmočnejših citatov, ki pa ima še dodatno odmevnost v trenutnem obdobju negotovosti in dvomljivosti. Nov svet bo potreboval novega človeka in nov način razmišljanja. V ospredju so izobraževalni sistemi, kot je Visoka šola za računovodstvo in finance (VŠR), ki si prizadevajo, da študentje izkoristijo svoj polni potencial in lahko uspevajo v svojih skupnostih. Njihova naloga je opremiti novo generacijo z orodji, s katerimi bodo aktivno prispevali k družbi kot odgovorni državljani.

Ste se kdaj vprašali, zakaj ni računovodsko-finančno izobraževanje del ključnega formalnega izobraževanja? Pomislite, skozi celo življenje se boste ukvarjali s svojimi ali tujimi financami, a začeli boste hudo omejeni v znanju. Lahko prehitite krivuljo in se pridružite visokošolskemu dodiplomskemu študiju računovodstva in financ na VŠR-ju. Pridobili boste najnovejša znanja, učili se boste iz resničnih primerov, odšli pa boste kot nepogrešljiv člen v procesu odločanja. Računovodski in finančni strokovnjaki so odlični vodje, saj razumejo ustroj poslovanja podjetja, računovodstva in financ.

VŠR_računovodstvo

Pot lahko nadaljujete na magistrskem študiju forenzičnih preiskav v financah in računovodstvu. Če imate v sebi detektivsko žilico in radi odkrivate skrivnosti, potem je to idealna priložnost za vas. Izvedeli boste, kaj se skriva v ozadju poslovanja podjetja, kako pride do prevar in kako jih prepoznati, in kar je še pomembneje, naučili se boste vzpostaviti take poslovne procese, ki bodo prevare preprečevali. Po koncu študija boste opremljeni s poglobljenim znanjem, s katerim boste lahko pomagali podjetjem preprečiti zlorabe.

Postanite certificirani strokovnjak

VŠR ponuja tudi številne programe za pridobitev certifikatov na različnih računovodsko-finančnih področjih. S certifikatom za poslovodnega računovodjo boste postali nepogrešljivi glas pri poslovnem odločanju. Certifikat je jamstvo delodajalcu, da ste sposobni pridobljeno znanje uporabiti v praksi.

Pridružite se najboljšim s certifikatom za preiskovalca prevar. Je usposobljen strokovnjak, ki ima znanja s področja preiskovanja, odkrivanja in preprečevanja prevar na področju financ in računovodstva. Usposobljen je za kritično razmišljanje in analize učinkov, ki jih imajo prevare na posameznika in družbo.

Vzpostavili so tudi poseben program za bodoče strokovnjake za obračun plač. Program je nastal na pobudo ZRS-ja in v sodelovanju z računovodji, ki se vsakodnevno srečujejo z računovodskimi izzivi. Njihovi certificirani programi so povsem primerljivi s tovrstnimi uveljavljenimi programi v Evropi in ZDA.

Mala šola SRS – vaša desna roka

VŠR je preučila izzive na računovodskem trgu in pripravila poseben portal, kjer so vsi slovenski računovodski standardi (SRS) predstavljeni na enem mestu. Na preprost način so predstavili in razložili SRS-je, kar za vas pomeni varnost in zanesljivost pri poslovnih odločitvah. Na razpolago imate več kot 150 ponazoritev knjiženj, ki jih lahko takoj prenesete za svojo vsakdanjo uporabo. Se ne znajdete v labirintu informacij o SRS-jih? S članstvom v Mali šoli SRS boste s pomočjo več kot 20 video posnetkov in pojasnjevalnih gradiv dobili odgovore na specifična vprašanja o uporabi SRS-jev.

Nikoli ni prepozno za dopolnjevanje svoje zakladnice znanja. Prijavite se še danes na spletni strani vsr.si (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
VŠR računovodstvo

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več