Programska oprema
31.01.2007 11:00
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izkusimo Windows Visto na spletu!

WindowsVista.si

predstavlja popolnoma nov pristop k oblikovanju in vsebinski zasnovi spletne predstavitve, hkrati pa gre poudariti, da je bilo spletno mesto zgrajeno z uporabo izključno Microsoftove tehnologije.

Izhodiščni izziv za spletne ustvarjalce je bil čimbolj neposredno predstaviti vse prednosti novega operacijskega sistema slovenski javnosti, ki po večini Windows Viste ob njenem prihodu na slovenski trg še ne bo imela na svojih računalnikih. Spletno mesto podaja izkušnjo operacijskega sistema uporabnikom tako, da na spletu dejansko zaživi Windows Vista – namesto da opisujemo, kaj prinaša, to s spletnim mestom pokažemo.

Vsebine so namenjene dvema najbolj očitnima skupinama uporabnikov – domači in poslovni rabi. Spletna izkušnja poskrbi za to, da vsak najde prav tiste informacije, ki mu pomagajo spoznati uporabno naravo Windows Viste za lastno življenje in delo. Seveda o svojih izkušnjam spregovorijo tudi tisti uporabniki, predvsem gospodarske družbe in druge organizacije, ki so nov operacijski sistem že imeli priložnost preizkusiti ali ga celo integrirati v svoj poslovni sistem.

Pomembna novost Windows Viste so med drugim t.i. “pripomočki” (angl. gadgeti), preko katerih uporabnik kar s svojega namizja dostopa do najaktualnejših vsebin. Kako delujejo in kaj so njihove prednosti, prikazuje tudi spletno mesto. Svoje pripomočke za uporabnike Windows Viste je izdelalo že kar nekaj slovenskih podjetij. Loto, dnevni horoskop, menjalni tečaj, e-uprava so le nekateri izmed njih, številni dodatni pa so še v pripravi.

Za tiste največje navdušence na spletu od 31. januarja do 12. aprila 2007 poteka nagradni natečaj Windows Vista Frix. Na njem tekomvalci merijo svojo digitalno ustvarjalnost v petih kategorijah – Fotografija, V-Shirt, Kratki video, Avtorska glasba in Gadget. Izmed vseh natečajnikov bo izbran tisti, ki se bo najbolje odrezal v vseh kategorijah in zbral skupno največ točk. Postal bo Vista talent. Tako zanj kot tudi za druge zmagovalce bo seveda poskrbljeno z bogatimi nagradami. Najboljši med najboljšimi bo prejel igralno konzolo Xbox 360.

Obiščite: www.windowsvista.si


Prijavi napako v članku