Triki in nasveti
08.12.2012 10:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izklop zahtevanega vpisa gesla ob zagonu operacijskega sistema Windows 8

Če ima do vašega računalnika dostop več ljudi, potem je bolje, da gesla ne izklapljate.
Če ima do vašega računalnika dostop več ljudi, potem je bolje, da gesla ne izklapljate.

Uporabniki operacijskega sistema Windows 8 se ob njegovem zagonu srečujemo z zaslonsko sliko, ki od nas zahteva, da vnesemo geslo od svojega Microsoftovega računa. Vnašanja tega gesla se lahko na relativno enostaven način tudi znebimo. Kako to storimo, vam bomo predstavili v tem prispevku. Maramo pa vas opozoriti, da bo z odstranitvijo tega gesla vaš računalnik postal nekoliko bolj ranljiv, saj ga bo lahko uporabljal prav vsak, ki bo šel mimo njega. Zato vam priporočamo, da se odstranitve gesla ne poslužujte v primeru, da uporabljate prenosni računalnik, ki ga nosite naokoli, ali pa uporabljate osebni računalnik, do katerega dostop ima še kakšna druga oseba.

Do izklopa gesla pridemo v štirih korakih:


  • Najprej moramo pritisniti kombinacijo tipk “Win + X“. V levem spodnjem kotu se nam nato pojavi spisek različnih možnosti. Tukaj izberimo možnost “Command Prompt (Admin)“.
  • Nato se nam odpre okno, v katerega moramo vtipkati “control userpasswords2” in pritisniti tipko “Enter“.
  • Za tem se nam pojavi novo okno, v katerem moramo odznačiti možnost “Users must enter a user name and password to use this computer.“. Nato je potrebno pritisniti na gumb “OK“.
  • Prikaže se nam še eno okno, v katerega moramo vpisati geslo od svojega Microsoftovega računa. Vpis gesla nato potrdimo z gumbom “OK“.

Trik je s tem končan. Ob ponovnem zagonu nam tako ni več potrebno vpisovati gesla. Če ga želimo kasneje ponovno vklopiti, to storimo tako, da v tretji alineji omenjeno možnost ponovno označimo.


Prijavi napako v članku