Prenosni računalniki
28.12.2009 15:55

Deli z drugimi:

Share

Izjemno zmogljivi igričarski prenosni računalnik Asus X77

Mobilnim igričarjem se zagotovo že cedijo sline!
Mobilnim igričarjem se zagotovo že cedijo sline!

Intelov mobilni procesor Core i5

med proizvajalci najzmogljivejših prenosnih računalnikov postaja vse bolj priljubljen, saj ponuja odlično razmerje med ceno iz zmogljivostjo. Zato sploh ne preseneča, da so se pri pripravi novega igričarskega prenosnega računalnika X77 zanj odločili tudi inženirji podjetja Asus.

Izjemno zmogljivi igričarski prenosni računalnik Asus X77 namreč za preračunavanje podatkov uporablja dvojedrni procesor Core i5-430M takta 2,26 GHz, ki je bil izdelan s pomočjo 32-nanometrske tehnologije. Za tekoč izris visokokakovostnih slik pa skrbita zaslon s 44-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.600 x 900 točk ter vgrajena grafična kartica AMD/ATI Mobility Radeon HD 5730.

Tudi preostala strojna oprema ni od muh, saj obsega še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in trdi disk s petsto gigabajti prostora. Za priklop zunajih naprav bo na voljo tudi vmesnik eSATA. Asus bo igričarski prenosni računalnik X77 ponudil v prodajo že v januarju. Njegova maloprodajna cena naj bi se v evropskem prostoru gibala okoli tisočaka.

Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Prijavi napako v članku