Prenosni računalniki
06.10.2009 17:20

Deli z drugimi:

Share

Izgubljen Lenovo prenosnik hitreje nazaj do lastnika

Lenovo storitev Lost & Found
Lenovo storitev Lost & Found

Podjetje Lenovo je predstavilo novo storitev, imenovano Lost & Found, s katero se izgubljen prenosni računalnik znamke ThinkPad lažje vrne k lastniku. Storitev Lost & Found je na voljo brezplačno na vseh modelih, ki so opremljeni s programsko opremo Computrace ponudnika Absolute Software in za zdaj velja le za področje ZDA.

Prenosni računalniki Lenovo Thinkpad, serijsko opremljeni s programsko opremo Computrace for Lenovo, ki jo sicer izdeluje družba Absolute Software, bodo ob morebitni izgubi še hitreje našli pot nazaj do svojega lastnika. Za to skrbi nova storitev Lost & Found, ki ob kombinaciji napredne varnostne programske opreme in drugih orodij omogoča, da se izgubljen prenosnik hitro prepozna ter sproži postopek hitrega vračila.

Storitev Lenovo Lost & Found, ki je za zdaj na voljo le na področju ZDA, sestavlja pet korakov.

1. Izgubljen računalnik uporabnik prijavi v sistem Absolute, ta pa nato računalnik samodejno zaklene za uporabo čim ga najditelj vklopi. Ob morebitnem vklopu računalnika se bo najditelju na zaslonu izpisala brezplačna telefonska številka, na katero lahko pokliče za vračilo prenosnika.
2. Ko Lenovo prejme najditeljev klic, mu hitro pošlje ustrezno embalažo za pošiljanje prenosnika, transportni stroški so že plačani.
3. Najditelj prenosnika ThinkPad le-tega pošlje na Lenovo.
4. Lenovo prenosnik pošlje lastniku.
5. Lastnik svoj ThinkPad prenosnik odklene s pomočjo sistema Absolute.

Povprečen strošek izgubljenega prenosnika ameriška podjetja ocenjujejo na približno 50.000 dolarjev. V tem znesku so z najvišjimi številkami zastopane: kraja podatkov, izguba podatkov, izguba produktivnosti ter pravni in drugi administrativni stroški, medtem ko je strošek same zamenjave prenosnika z novim izdelkom šele peti po vrsti. Varno vračilo izgubljenega prenosnika zato za podjetja pomeni občutne prihranke.

Kupci prenosnikov ThinkPad lahko izbirajo med več varnostnimi rešitvami Computrace for Lenovo. Nekatere med njimi omogočajo tudi sledenje in iskanje izgubljenega ali ukradenega prenosnika.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku