Triki in nasveti
02.10.2009 07:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izdelava preprostih ozadij za namizje

Bolj preprost uporabniški vmesnik bi si že težko želeli.
Bolj preprost uporabniški vmesnik bi si že težko želeli.

Danes naša ozadja za namizje operacijskega sistema večinoma prenesemo iz spleta oziroma za ozadje uporabimo slike iz naših računalnikov. Lahko pa si prav posebna ozadja izdelamo tudi sami. Prišel je namreč program z imenom Wallpaper Generator, ki nam nudi to možnost. Z njegovo pomočjo lahko naredimo preprosta ozadja, sestavljena iz prelivanj štirih barv.

Program nam nudi zelo malo nastavitev, zaradi česar je uporaba zelo enostavna. Izdelava poteka tako, da v vsakem kotu samo določimo poljubno barvo, vse štiri barve pa se potem med seboj prelijejo. Prelivanje barv se nam na zaslonu prikaže takoj. Izdelek lahko uporabimo za ozadje, ko določimo vse štiri barve v kotih. Možno je uporabiti tudi gumb, ki nam sam avtomatsko izbere barve in tako izdela ozadje.

Wallpaper Generator bo prišel prav predvsem uporabnikom, ki si želijo zelo preprosta ozadja. Program si lahko posnamete iz tega spletnega naslova. Deluje večinoma na vseh operacijskih sistemih Windows (testiran je bil na operacijskem sistemu Windows XP SP3). Za delovanje programa potrebujemo tudi Microsoft .net Framework 3.5 SP1.


Prijavi napako v članku