Poslovne rešitve
07.12.2009 12:24

Deli z drugimi:

Share

Izbor najboljših idej za predstavitev potencialnim investitorjem v silicijevi dolini

Brezmejnik je projekt podjetja Simgularis, ob podpori Tehnološke agencije Slovenija (TIA), ki je namenjen mladim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja.
Brezmejnik je projekt podjetja Simgularis, ob podpori Tehnološke agencije Slovenija (TIA), ki je namenjen mladim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja.

Tehnološka agencija Slovenije

(TIA) in podjetje Simgularis sta pretekli teden predstavila izbor najboljših podjetniških idej v okviru projekta »Brezmejnik.« Enajst izbranih podjetij se bo pod strokovnim vodstvom v naslednjem letu pripravljalo na predstavitev svojih idej potencialnim investitorjem v Silicijevi dolini.

Brezmejnik je projekt podjetja Simgularis, ob podpori Tehnološke agencije Slovenija (TIA), ki je namenjen mladim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja. Cilj »Brezmejnika« je bil zbrati čimveč podjetniških idej in nato izmed njih izbrati podjetja z najperspektivnejšimi idejami, ki imajo največji poslovni potencial. Na razpis za zbiranje idej je prispelo 33 prijav, izmed njih je bilo izbranih 11 najboljših podjetniških idej naslednjih podjetij: ActaLogic, Elaphe, Flowr, Genelitik, LiveNetLife, Moovme.net, Optilab, Preona, Svetloba, Uniki, Visionect. V letu 2010 bodo izbrana podjetja imela možnost predstavitve svojih idej potencialnim investitorjem in strateškim partnerjem v Silicijevi dolini.

TIA in Simgularis se zavedata pomena pridobivanja investitorjev za mlada perspektivna podjetja. Današnji dogodek je bil namenjen predvsem predstavitvi najboljših visoko tehnoloških idej in predstavlja prvi korak pri gradnji uspešnega poslovnega odnosa. V projektu Brezmejnik bodo izbrana podjetja ta odnos pričela graditi že doma, ko se podjetje temeljito pripravlja na prvo soočenje z investitorji. Večina časa in truda bo zato usmerjeno k pripravi ekip in navezovanja stikov s potencialnimi investitorji. Istočasno pa je projekt namenjen tudi osveščanju novih podjetji in posameznikov o »start-up« kulturi, ki v Sloveniji še ni razvita.

Direktor Tehnološke agencije (TIA), dr. Franc Gider je na razglasitvi zmagovalcev izbora Brezmejnik 2009, ki je potekal, 3. decembra 2009 v Tehnološkem parku Ljubljana, izpostavil pomen podjetniške kulture in vlogo hitrorastočih visoko tehnoloških start-up podjetij za lokalno okolje. Poudaril je tudi pomen povezovanja z najuspešnejšimi okolji za razvoj visokih tehnologij (npr. MIT v Bostonu, Cambridge v Angliji in Silicijeva dolina). Izbranim podjetjem je zaželel uspešno poslovno pot. Kristjan Pečanac (Simgularis) je podrobneje predstavil Brezmejnik in nadaljnje korake za izbrana podjetja.

Pri izboru najboljših so sodelovali naslednji partnerji: Tehnološki park Ljubljana, RSG Capital, Laboratorij za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko – Univerza v Ljubljani, Eagle Ventures in Poslovni angeli Slovenije.


Prijavi napako v članku