Računalništvo, telefonija
10.07.2015 13:36

Deli z drugimi:

Share

Iz Samsunga pricurljale novice o nove mobilniku Galaxy Note

Tablifon Samsung Galaxy Note 5 naj bi bil naprodaj še pred poletjem!
Tablifon Samsung Galaxy Note 5 naj bi bil naprodaj še pred poletjem!

Zanesenjaki spletnega portala SamMobil naj bi od zanesljivih virov blizu podjetja Samsung pridobili nove informacije o pametnem mobilnem telefonu Galaxy Note 5, ki po pričakovano namenjen najzahtevnejšim in poslovnim uporabnikom. Edrn izmed večjih adutov novosti bo nedvomno zaslon AMOLED s 5,7-palčno (14,5-centimetrsko) diagonalo ločljivosti kar 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Inačica opremljena z zaslonom 4K pa naj bi bila naprodaj šele proti koncu leta.

Da tablifonu Samsung Galaxy Note 5 ne bi prehitro zmanjkalo moči bo poskrbel Samsungov osem jedrni in 64-bitni procesor Exynos 7422, ki bo med drugim združeval še vgrajeno grafično kartico, pomnilnik in celo modem 4G/LTE. Oblikovno naj bi novost imela raven zaslon in steklen zadnji del, kar verjetno pomeni, da ne bo reže za microSD kartico, prav tako pa ne bo možno zamenjati baterije. To predvsem poslovnih uporabnikov po vsej verjetnosti ne bo motilo preveč.

Zanesenjaki spletnega portala SamMobil še zatrjujejo, da inženerji podjetja Samsung trenutno delajo tudi na pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S6 Edge Plus. Novost naj bi razpolagala s še večjim zaslonom od modela Galaxy Note 5 ter bo opremljena s procesorjem Qualcomm Snapdragon 808, vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov, digitalnim fotoaparatom ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Za brezskrbno uporabo novosti tekom dneva pa bo skrbela baterija zmogljivosti 3.000 miliamper ur.


Prijavi napako v članku