Računalništvo, telefonija
15.06.2019 09:31

Deli z drugimi:

Share

Iskratel predstavlja edinstveno programsko opredeljeno rešitev PON za uporabo pri operaterjih

Iskratel, vodilni evropski ponudnik rešitev širokopasovnega dostopa, je najavil celostno in integrirano programsko opredeljeno rešitev PON (SD-PON), ki vključuje Radisysov SD-PON za disagregacijo širokopasovnega dostopa. Novica je prelomna za operaterje, ki želijo nameščati virtualizirane rešitve PON in imeti storitev na operaterskem nivoju.
Iskratel je najavil celostno in integrirano programsko opredeljeno rešitev PON (SD-PON), ki vključuje Radisysov SD-PON za disagregacijo širokopasovnega dostopa. Novica je prelomna za operaterje, ki želijo nameščati virtualizirane rešitve PON in imeti stor
Iskratel je najavil celostno in integrirano programsko opredeljeno rešitev PON (SD-PON), ki vključuje Radisysov SD-PON za disagregacijo širokopasovnega dostopa. Novica je prelomna za operaterje, ki želijo nameščati virtualizirane rešitve PON in imeti stor

Rešitev SD-PON temelji na pobudah odprte skupnosti in arhitekturi CORD® organizacije Open Networking Foundation (ONF) in je prva te vrste na trgu. Operaterjem ponuja zanesljivost, razširljivost in upravljivost, kar je ključno za omogočanje zanesljivega storitvenega okolja v resničnih situacijah. Poleg tega rešitev preverjeno zagotavlja linijsko hitrost za končne uporabnike.

Iskratel je za to rešitev prispeval svojo ‘dvoživko’ GPON OLT SI3000 Lumia, ki v postavitvi nastopa kot fizični OLT. V nasprotju z drugimi rešitvami, temelječimi na kompaktnih 1U OLT, ta edinstvena rešitev uporablja večploščno strojno opremo, ki lahko z enim ohišjem pokriva več deset tisoč uporabnikov.

“Lani smo na Broadband World Forumu pokazali prvo ‘dvoživko’ OLT na svetu in do zdaj je že dokazala, da ponuja najbolj interoperabilne komponente za PON FTTH in virtualizacijo centralne lokacije,” je povedal Janez Öri, Iskratelov direktor za strategijo in razvoj poslovanja. “Danes smo skupaj z Radisysom dosegli novo prelomnico. Operaterji bodo lahko prvič samozavestno namestili virtualizirano rešitev PON na svoja omrežja in tako omogočili zanesljivost, razširljivost in upravljivost, lastnosti, ki so v resničnem storitvenem okolju zelo pomembne.”

Iskratelov GPON fizični OLT SI3000 Lumia je integriran v Radisysov oblačni SD-PON, ki predstavlja nadzorni in upravljalski nivo rešitve ter se lahko združi s sistemi za orkestracijo, upravljanje in avtomatsko konfiguriranje na podlagi protokola TR-069 organizacije Broadband Forum.

Postavitev nadzornega nivoja temelji na najnovejši različici arhitekture CORD, ki omogoča abstrakcijo strojne opreme virtualnega OLT za upravljanje fizičnih OLT in ONT z razširjenim vmesnikom OpenOLT, ki je še dodatno utrjen za uporabo pri operaterjih.

“Ker se povečuje povpraševanje po programskih rešitvah, ki podpirajo nadgradnjo zastarelih omrežij na nove oblačne infrastrukture, si nenehno želimo večati svoj ekosistem tehnoloških partnerjev. Iskratelova ponudba je edinstvena in našo dopolnjuje,” je povedal Neeraj Patel, podpredsednik in generalni direktor ter vodja oddelka za programsko opremo in storitve pri Radisysu. “S fleksibilnostjo in z interoperabilnostjo obeh naših rešitev, ki se dopolnjujeta med seboj, in z našimi prizadevanji, da bi omogočili stroškovno učinkovite in efektivne nadgradnje omrežij, smo razvili edinstveno rešitev, ki jo lahko operaterji samozavestno namestijo v resničnih okoliščinah.”

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ISKRATEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ISKRATEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Iskratel_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ISKRATEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku