Digitalizacija
08.10.2013 15:53

Deli z drugimi:

Share

iPROM Popotniki – celostna rešitev za oglaševalce na področju turizma

iPROM Popotniki je prva standardizirana panožna rešitev za digitalno oglaševanje na področju turističnih storitev na slovenskem trgu. Po podatkih raziskave o nakupni poti slovenskih potrošnikov je v nakupnem procesu turističnih storitev ravno digitalno komuniciranje najpomembnejši pospeševalec prodaje.
iPROM Popotniki - celostna rešitev za oglaševalce na področju turizma
iPROM Popotniki - celostna rešitev za oglaševalce na področju turizma

Digitalna platforma iPROM Popotniki je prva standardizirana panožna rešitev za digitalno oglaševanje na področju turističnih storitev na slovenskem trgu. Razvita je po meri oglaševalcev na področju turizma –hotelov, turističnih organizacij, potovalnih agencij, letalskih družb idr. –, namenjena pa je doseganju njihovih trženjskih ciljev v digitalnih medijih. iPROM Popotniki vsem, ki se ukvarjajo s turističnimi storitvami na slovenskem trgu, omogoča doseganje uporabnikov interneta, ki so v nakupnem procesu turističnih storitev. To je že druga panožna storitev, ki so jo predstavili v iPROM-u. Prva je bila iPROM Vozniki, namenjena oglaševalcem v avtomobilski panogi.

Enako kot pri rešitvi iPROM Vozniki sta tudi pri rešitvi iPROM Popotniki programska oprema in poznavanje dejstev o vedenju potrošnikov na internetu vodila do njenega razvoja, z njo pa lahko oglaševalci strateško ciljajo samo tiste uporabnike, ki aktivno iščejo turistične informacije. Rešitev iPROM Popotniki s programsko opremo iPROM Cloud sočasno dosega potencialne kupce na katerikoli digitalni napravi – od stacionarnih računalnikov in tablic do mobilnih telefonov.

»iPROM Popotniki je celostna rešitev za oglaševalce na področju turizma naj gre za hotele, turistične destinacije, toplice, turistične agencije ali letalske prevoznike. Vključuje ter povezuje prikazno, video in mobilno oglaševanje, poleg tega pa zagotavlja realno časovno optimizacijo digitalnih oglaševalskih akcij za najboljši izkoristek sredstev pri vseh oblikah zakupa digitalnih medijev,« je povedal Leon Brenčič, direktor odnosov z naročniki v družbi iPROM. Ob tem pa dodaja: »Za vsako digitalno medijsko strategijo, ki jo v okviru rešitve iPROM Popotniki pripravimo, stojita izjemno strokovno znanje in bogate izkušnje, kar postavlja našo rešitev pred vsako konkurenco na trgu.«


Po podatkih raziskave o nakupni poti slovenskih potrošnikov, ki sta jo konec lanskega leta izvedla iPROM in Valicon, nakupni proces pri nakupu turistične storitve traja v povprečju nekaj manj kot tri mesece. Ugotovitve raziskave kažejo, da je za izboljšanje poslovnih rezultatov ponudnikov turističnih storitev pomembno, da se spletnega komuniciranja poslužujejo že v fazi ustvarjanja potrebe po počitnicah. V fazi, ko kupec raziskuje, torej išče in primerja informacije, pa so različne oblike digitalnega trženja ključne. Na fizičnih prodajnih mestih se sicer še vedno zaključi največ nakupov (39 odstotkov), z 29 odstotki pa sledijo spletna naročila. To kategorijo počitnic oziroma turističnih storitev uvršča med pomembnejše kategorije v spletni prodaji, postavlja jih ob bok elektroniki in oblačilom.

iPROM Popotniki

je druga iPROM-ova panožna rešitev, ki združuje vrhunsko tehnologijo, raziskave in desetletje izkušenj, pridobljenih z več kot 320 izvedenimi akcijami na področju turizma v digitalnih medijih. Prva je iPROM Vozniki, namenjena avtomobilistični panogi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MA MARKETING d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MA MARKETING d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MA MARKETING d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku