Računalništvo, telefonija
15.03.2016 18:28

Deli z drugimi:

Share

iPROM-ov vstop na področje interneta stvari

iPROM je za podjetje Printbox, ki nudi samopostrežne kioske za tiskanje, kopiranje in skeniranje, vzpostavil rešitev za programatični zakup oglasnih površin na zunanjih napravah. Programsko opremo za programatično upravljanje z oglasnim prostorom v digitalnih medijih iPROM Cloud so povezali z mednarodno mrežo Printboxovih samostoječih kioskov za tiskanje dokumentov, ki uporabnikom na osnovi različnih parametrov med tiskanjem na zaslonu prikazujejo prilagojene komercialne vsebine.
iPROM-ov vstop na področje interneta stvari
iPROM-ov vstop na področje interneta stvari

iPROM je eden prvih ponudnikov programskih rešitev za digitalno oglaševanje, ki s programatičnim upravljanjem in z distribucijo digitalnih oglasov uspešno posega na področje interneta stvari. V iPROM-u testno implementacijo svoje nadgrajene programske opreme iPROM Cloud za upravljanje z oglasnim prostorom že vzpostavljajo tudi na drugih področjih naprav, povezanih v internet.

iPROM s programatično distribucijo oglasnih sporočil na mreži Printboxovih kioskov v štirih državah in na 155 lokacijah po Sloveniji

iPROM se je s podjetjem Printbox povezal na projektu, v okviru katerega so lani preizkušali realnočasovno serviranje oglasnih sporočil na zunanje naprave. iPROM-ov oglasni strežnik, ki deluje prek tehnologije v oblaku, je povezan s Printboxovimi kioski, ki danes v štirih državah, vključno s 155 lokacijami (fakultete, študentski domovi, knjižnice, nakupovalna središča Mercator in TUŠ, bencinski servisi Petrol in OMV) v Sloveniji, omogočajo priročno in enostavno tiskanje dokumentov. Tako se na izbranih Printboxovih kioskih, povezanih s programsko opremo iPROM Cloud, uporabnikom med čakanjem na tisk dokumentov na zaslonu prikazujejo prilagojene komercialne vsebine z različnimi lastnostmi, vključno z vsebinami, ki omogočajo interakcijo z uporabniki.

Internet stvari briše meje med fizičnim in virtualnim svetom

Nova generacija programske opreme iPROM Cloud, ki skrbi za povezavo z napravami v internetu stvari, oglaševalcem omogoča napredne oblike ciljanja z oglasnimi sporočili, ki so obenem prilagojene posameznemu segmentu naprav tako, da upoštevajo njihove posebnosti ter zmožnosti z vidika lokacije in zajema ter obdelave pridobljenih podatkov o uporabi.

Kot pojasnjujejo v iPROM-u, so z implementacijo programske opreme za upravljanje z oglasnimi sporočili znotraj različnih področij interneta stvari pričeli strateško posegati v nov segment digitalnega oglaševanja. »Internet stvari nezadržno prodira v številna področja našega življenja in število povezanih naprav je iz dneva v dan večje. Internet stvari blagovnim znamkam ponuja izjemne priložnosti za sodoben, personaliziran in učinkovit način komuniciranja s svojimi ciljnimi skupinami. Z vzpostavitvijo standardov na področju upravljanja s komercialnimi vsebinami na različnih napravah in njihovim vključevanjem v globalni programatični ekosistem si nove priložnosti prizadevamo približati širšemu krogu oglaševalcev,« je povedal Simon Cetin, partner v podjetju iPROM.

Aleš Glavan, direktor podjetja Printbox, pa je dodal, da internet stvari vse bolj briše mejo med fizičnim in virtualnim svetom: »Sodelovanje z iPROM-om na področju razvoja programske opreme za oglaševanje znotraj interneta stvari je obrodilo odlično priložnost, da mednarodno mrežo Printboxovih kioskov, ki se ji v kratkem obetata tudi franšizi na Irskem in v Slonokoščeni obali, povežemo z inovativnim pristopom k oglaševanju in s partnerstvom, ki nagovarja sodobnega, mobilnega uporabnika, suvereno stopimo v korak z globalnim trendom.«

Nova generacija iPROM-ove programske opreme odpira nove priložnosti pri posredovanju komercialnih vsebin uporabnikom

iPROM je z več kot petnajstletno tradicijo pionir inovacij s področja digitalnega oglaševanja. Prvo različico programske rešitve za upravljanje oglaševanja v digitalnih medijih iPROM AdServer je javnosti predstavil že leta 2001 in jo neprestano inoviral, da bi blagovnim znamkam zagotovil prikazovanje oglasnih sporočil na različnih napravah in digitalnih medijih, ki zajemajo tako klasične spletne strani in mobilne naprave kot tudi digitalno televizijo.

V letu 2006 je iPROM pričel z razvojem rešitve iPROM Cloud, ki danes združuje medijski zakup, ciljanje, analitiko in optimizacijo digitalnih oglaševalskih akcij v vseh digitalnih medijih in na vseh napravah v avtomatiziran proces (t. i. programatični zakup). Programska rešitev zagotavlja najsodobnejše oblike ciljanja, standardizirano merjenje in poročanje ter napredno uporabo obsežnih zbirk podatkov, ki s pametnim povezovanjem naprav in uporabnikov ustvarjajo novo, dodano vrednost. Rešitev blagovnim znamkam odpira nove možnosti pri načrtovanju komunikacijskih akcij, zagotavlja učinkovitejše trženjske aktivnosti in je aplikativno povezana z globalnim oglaševalskim ekosistemom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku