Telefoni
04.11.2015 13:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPhone s 4 inčnim zaslonom?

Novi iPhone z močnejšim ohišjem!
Novi iPhone z močnejšim ohišjem!

Redki so analitiki, ki so si zaradi pravilnih napovedi prislužili toliko zanimanja medijev kot je to Ming Chi-Kuo. Analitik pri podjetju KGI Securities se je danes znova oglasil z novimi napovedmi, ki napovedujejo zanimivo pomlad 2016. Po njegovih informacijah naj bi pri Applu pripravljali razvoj manjšega modela pametnega telefona iPhone.

Pri tem je v osredju velikost zaslona. Novi model iPhone naj bi se znova vrnil s 4 inčnim zaslonom, ki so ga ponujali predhodniki oziroma nazadnje iPhone 5S. Kuo pri tem opozarja, da ne gre za novo generacijo modela iPhone 5C, ki je bil edini iPhone oblikovan in izdelan iz plastičnega ohišja. Pri Applu so ga zaradi slabe prodaje po letu dni ukinili. Novi model iPhone naj bi se oblikovno zgledoval po obstoječi generaciji iPhone 6S in 6S Plus. Enako velja za ohišje, ki naj bi bilo prav tako narejeno iz aluminija. Zaradi prihoda operacijskega sistema iOS 10, ki bo najverjetneje javnosti predstavljen jeseni 2016, naj bi se pri Applu prav tako odločili za uporabo aktualnega čipa A9. Manjši iPhone pa naj ne bi imel senzorja za prepoznavanje prstnega odtisa, kot je to v primeru iPhone 6S in 6S Plus. S tem se zagotovi tekoče delovanje iOS tudi po posodobitvi iz trenutnega iOS 9. Novi model iPhona naj bi bil na voljo v spomladanskem obdobju 2016.

Ming Chi-Kuo pa se je s svojimi napovedmi dotaknil tudi prihajajočega iPhone 7. Zanimivo pri tem je navedba podizvajalcev. Kot proizvajalca čipov se več ne omenja Samsunga ampak izključno podjetje TMSC. Morebitni razlog za takšno odločitev je slabo delovanje čipa Samsunga, ki vpliva na večjo porabo baterije in pregrevanje telefona. Spremembe se obetajo tudi glede specifikacij. V tem trenutku večji iPhone 6S Plus ponuja v primerjavi z iPhonom 6 boljši zaslon in kamero. V prihodnje naj bi bile razlike tudi pri specifikacijah saj naj bi novi iPhone 7 Plus ponujal 3 GB RAM in s tem 1 GB RAM več kot iPhone 7.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku