Telefoni
26.11.2009 12:30
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPhone in iPod Touch s hudim črvom

Pazljivost ob deskanju po spletu ni pomembna samo pri osebnih računalnikih, ampak tudi pri mobilnikih.
Pazljivost ob deskanju po spletu ni pomembna samo pri osebnih računalnikih, ampak tudi pri mobilnikih.

Uporabnikm priljubljenih mobilnikov iPhone ter predvajalnikov iPod Touch po besedah podjetja Sophos grozi precej nevaren črv (worm), ki v primerjavi s prejšnjim lahko naredi precej več škode. Naj spomnimo, pri zadnjem črvu se je pri okuženih iPhone telefonih zamenjalo uporabnikovo ozadje v novega, na katerem je bil večkrat uporabljeni pevec pri potegavščinah na YouTubu Rick Astley. Preberi več

Poleg nadzora nad Apple aparatom je največja nevarnost črva v tem, da ustvari povezavo s serverjem v Litvi, kamor se naložijo vaši podatki. Uporabniki okuženih iPhone in iPod Touch naprav bodo okuženost najlaže prepoznali po izredno kratki avtonomiji baterije pri Wi-Fi povezavah, za kar naj bi bila po besedah podjetja Sophos kriva precejšnja omrežna aktivnost črva.

Z novim črvom se lahko okužijo samo odklenjeni iPhoni in iPodi Touch, in sicer ob nalaganju določenih aplikacij, ki jih ni možno dobiti na Apple-ovi uradni spleni trgovini. Uporabniki se lahko trenutno te nadloge znebijo samo tako, da še enkrat naložijo zadnjo strojno kodo (firmware).

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku