Spletni brskalniki
28.06.2013 09:39

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer 11 kmalu tudi za Windows 7

Programerji podjetja Microsoft so zagotovili, da bo vsestransko uporabni spletni brskalnik Internet Explorer 11 na voljo tudi za uporabnike operacijskega sistema Windows 7. Novost naj bi bila na voljo za prenos konec leta, in sicer sočasno s končno inačico nadgradnje Windows 8.1.
Uporabna spletnega brskalnika Internet Explorer 11 bo podaljšala avtonomijo delovanja prenosnega računalnika!
Uporabna spletnega brskalnika Internet Explorer 11 bo podaljšala avtonomijo delovanja prenosnega računalnika!

S pripravo prve javno dostopne različice operacijskega sistema Windows 8.1 je podjetje Microsoft uporabnikom svetovnega spleta ponudilo v preizkušnjo spletni brskalnik Internet Explorer 11 (http://goo.gl/IEfHA). Novi brskalnik ni od muh, saj v primerjavi s predhodnikom omogoča premik zavihkov na dno okna in odpiranje poljubnega števila zavihkov. Ker se zavihki lahko sinhronizirajo tudi z napravami Windows Phone, to pomeni, da lahko na pametnem mobilnem telefonu enostavno odpremo stran, ki smo jo pred tem gledali na računalniku. Razvijalci spletnih strani pa lahko ustvarijo lastne »žive« ploščice, ki se lahko z uporabo novega brskalnika »pripnejo« na začetno okno in prikazujejo podatke iz RSS virov.

Prednosti izjemno uporabnega spletnega brskalnika Internet Explorer 11 bodo na srečo lahko koristili tudi tisti, ki prisegajo na operacijski sistem Windows 7. Programerji podjetja Microsoft so namreč zagotovili, da bo novost na voljo tudi zanj. Mnogi poznavalci so prepričani, da bo Internet Explorer 11 za uporabnike operacijskega sistema Windows 7 po vsej verjetnosti nared konec leta, kar pomeni, da bo na voljo sočasno s končno inačico nadgradnje Windows 8.1. Z uporabo spletnega brskalnika Internet Explorer 11 naj bi največ pridobili uporabniki prenosnikov, saj naj bi novost v primerjavi s konkurenco »porabila« občutno manj energije.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku