Računalništvo, telefonija
20.08.2020 12:51

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer 11 bo kmalu postal del zgodovine!

Internet Explorer 11 bo čez slabo leto ostal brez vseh posodobitev, vključno varnostnih.
Internet Explorer 11 bo čez slabo leto ostal brez vseh posodobitev, vključno varnostnih.

Na začetku letošnjega leta so uporabniki operacijskega sistema Windows 10 prejeli končno različico spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium. Novi Edge je sicer mogoče namestiti kar preko sistema posodobitve za njihov operacijski sistem Windows 10. Ta je na voljo za prenos uporabnikom novejših različic operacijskega sistema Windows 10.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je novi Microsoftov spletni brskalnik Edge s pogonom Chromium med uporabniki operacijskih sistemov Windows zelo priljubljen. Omogoča namreč uvoz vseh nastavitev, gesel, zaznamkov, najbolj obiskanih strani in celo sinhronizacijo z vašim aktivnim računom za brskalnik Chrome. Najnovejša različica novega spletnega brskalnika Microsoft Edge ponuja celo skrivno igro, ki jo lahko igramo tudi brez povezave v svetovni splet.

Zaradi uspeha spletnega brskalnika Edge so pri podjetju Microsoft sprejeli odločitev, da bodo njihov precej manj priljubljen spletni brskalnik Internet Explorer 11 postopoma poslali v »pokoj«. Podpora zanj bo prenehala čez približno eno leto oziroma 17. avgusta leta 2021. S tem Internet Explorer 11 ne bo zgolj prenehal prejemati varnostnih popravkov, ampak bo tudi izgubil podporo za priljubljene Microsoftove storitve, kot so Office 365, OneDrive, Outlook in druge.

Pri tem velja še omeniti, da bo podjetje Microsoft že 9. marca naslednjega leta prenehalo zagotavljati podporo za prvo generacijo spletnega brskalnika Edge. Po tem datumu »zastareli« Edge ne bo več prejemal varnostih popravkov, kar ga bo seveda naredilo ranljivega na spletne napade. Nove posodobitve pa bo seveda deležen zgolj novi Microsoftov spletni brskalnik Edge s pogonom Chromium, ki se v praksi obnese več kot odlično.


Prijavi napako v članku