Procesorji
07.01.2014 07:14

Deli z drugimi:

Share

Intel želi Windows in Android pod eno streho!

Podjetje Intel je napovedalo prihod bogate palete mobilnih naprav, ki bodo polno združljive tako s »čistokrvnim« operacijskim sistemom Windows 8.1 kot Androidom 4.4 KitKat. Medtem ko so kupci nad namero podjetja Intel bolj kot ne navdušeni, so pri podjetju Microsoft in Google nad njo precej zadržani.
Intel verjame v sožitje operacijskih sistemov Windows in Android na področju tabličnih računalnikov in hibridnih tablic.
Intel verjame v sožitje operacijskih sistemov Windows in Android na področju tabličnih računalnikov in hibridnih tablic.

Podjetje Intel je s pripravo prvih 64-bitnih procesorjev družine Bay Trail dal jasno vedeti, da se zavzema za povečanje števila tabličnih računalnikov in hibridnih tablic, ki lahko poganjajo tako Microsoftov operacijski sistem Windows kot Googlov mobilni sistem Android. Novi procesorji so namreč polno združljivi s »čistokrvnim« operacijskim sistemom Windows 8.1, saj podpirajo vse naprednejše funkcije sistema in najnovejšim mobilnim sistemom Android 4.4 KitKat. Poleg tega se Intelovi 64-bitni procesorji družine Bay Trail lahko pobahajo še z večjo učinkovitostjo in manjšo poraba električne energije tako v primerjavi s predhodnikom kot izdelki konkurenčnega podjetja ARM.

Medtem ko so uporabniki tabličnih računalnikov nad namero podjetja Intel bolj kot ne navdušeni, so nad njo zadržani tako pri podjetju Microsoft kot Google. Ker je podjetje Intel edino, ki trenutno podpira sočasno poganjanje operacijskih sistemov Windows in Android, bi to namreč še dodatno povečalo njegov monopol na procesorskem trgu. Poleg tega bi se lahko razvoj programske opreme podražil, saj bi morale programske hiše za celotno paleto njihovih izdelkov pripraviti različico tako za osebne računalnike kot mobilne naprave. Ali bodo tablični računalniki in hibridne tablice z Windowsom in Androidom preživele na trgu ali ne, pa bodo seveda odvisno od povpraševanja končnih kupcev in od števila podjetij, ki se bodo odločila za tovrstni pristop.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več