Računalništvo, telefonija
17.05.2010 11:18

Deli z drugimi:

Share

Intel obljubil brezžičen prenos slike za vse mobilne naprave

Intel svoje izkušnje prenaša tudi na izdelavo pogonov SSD.
Intel svoje izkušnje prenaša tudi na izdelavo pogonov SSD.

Računalniški gigant Intel je v začetku letošnjega leta za proizvajalce prenosnih računalnikov pripravil tehnologijo WiDi (Wireless Display), ki omogoča hitro in enostavno brezžično povezavo prenosnika s televizorjem HDTV. Inovativna tehnologija v celoti odpravlja nadležno kablovje, saj prenos slike poteka preko brezžičnega vmesnika Wi-Fi (802.11n), na televizor pa je fizično priključen poseben sprejemnik.

S pomočjo Intelove tehnologije WiDi lahko sliko namizja na prenosnem računalniku v trenutku preslikamo na visokoločljivi televizor ter preko njega deskamo po svetovnem spletu, predvajamo videoposnetke na spletnem portalu YouTube ali Hulu in opravljamo videokonference preko priljubljene storitve Skype. Nova Intelova tehnologija seveda omogoča brezžičen prenos slik tudi na zaslone osebnih računalnikov in projektorje.

Ker se prenosni računalniki, opremljeni s tehnologijo WiDi, onkraj luže prodajajo kor vroče žemljice, se je podjejte Intel odločilo, da bo poskrbelo, da bodo v bližnji prihodnosti z njo lahko opremljeni tudi žepni računalniki, tablični računalniki, pametni mobilni telefoni, projektorji in druge prenosne naprave. Računalniški gigant razmišlja celo o možnosti, da bi tehnologijo WiDi vgradil v televizijski sprejemnik. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku