Računalništvo, telefonija
25.02.2008 09:57
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel na vrhu seznama najbolj odgovornih podjetij

Intel je osvojil prvo mesto na letošnjem seznamu stotih najbolj odgovornih podjetij. Seznam, ki ga je objavil časopis CRO Magazine (“CRO” je kratica za angleški izraz “corporate responsibility officer”), je pridobil ugled v Združenih državah Amerike kot pokazatelj največjih dosežkov na področju odgovornega vedenja in delovanja korporacije.

Na seznamu se nahajajo podjetja, ki najbolje povezujejo poslovne cilje z odgovornim vedenjem v osmih kategorijah: okolje, klimatske spremembe, človekove pravice, odnosi med zaposlenimi, smernice korporacijske kulture, lobiranje, filantropija in poslovni uspeh. Razvrstitev temelji na raziskavah in analizah IW Financial, podlaga pa so predvsem podjetja s seznama Russell 1000 Index. Odkar so pričeli objavljati lestvico pred devetimi leti, je bil Intel vedno uvrščen med 20 najboljših podjetij.

“V Intelu ni merilo uspeha samo poslovna uspešnost, temveč tudi način, na kateri spreminjamo svet, v katerem živimo in delamo,” je dejal William A. Swope, podpredsednik podjetja in generalni direktor skupine Intel Corporate Affairs Group. “Veliko truda in virov vlagamo v korporacijsko odgovornost in imamo velika pričakovanja glede etičnega obnašanja na vseh segmentih poslovanja. To priznanje je obenem tudi počastitev nepretrganega dela in truda naših zaposlenih po vsem svetu.”

Intelovo delo na odgovornem globalnem vedenju vključuje donacijo v višini sto milijonov dolarjev letno za izboljšanje pogojev izobraževanja in prevzemanje dolgoročne zaveze pri vseh postopkih in izdelkih. Tako je, na primer, Intel prejšnje leto izdelal 45-nanometrske čipe, ki jih odlikuje najboljša energijska učinkovitost v informacijski industriji in ki so plod najnaprednejšega proizvodnega procesa. Slednji za ohranjevanje okolja ne uporablja svinca in halogena. Poleg tega je Intel nedavno zavzel prvo mesto na lestvici ameriške Agencije za zaščito okolja (EPA) kot največji korporacijski kupec zelene energije v ZDA.

CRO je edina članska medijska platforma, namenjena podjetjem, ki izvajajo načela korporacijske odgovornosti. CRO izdaja časopis CRO Magazine, spletno stran TheCRO.com, nudi dvotedenske e-biltene, spletne seminarje in štirikrat letno konference CRO. Dodatne informacije o seznamu stotih najbolj odgovornih podjetij so na voljo na www.TheCRO.com.

Dodatne informacije o Intelovih naporih pri družbeni odgovornosti so na voljo na naslovu www.intel.com/go/responsibility.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več