Prenosni računalniki
27.04.2010 14:25
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel Classmate PC NL2 – zmogljivi preklopni prenosnik za najmlajše

Najmlajši ga preprosto obožujejo!
Najmlajši ga preprosto obožujejo!

Podjetje CTL Corporation je v sodelovanju z računalniškim gigantom Intel pripravil nov preklopen prenosni računalnik, ki je pisan na kožo potrebam najmlajših po vsem svetu. Nova prilagodljiva oblika, zasnovana na najnovejših Intelovih tehnologijah, omogoča hiter preklop iz klasične oblike prenosnega računalnika v način tabličnega računalnika z zaslonom, občutljivim na dotik. Zasnova z možnostjo vrtenja za 180 stopinj, vrtljivo kamero in na dotik občutljivim zaslonom je tako kot nalašč za prilagodljivo interakcijo učencev.

Novi preklopni prenosnik za najmlajše Intel Classmate PC NL2 je kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam, saj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Atom N460 frekvence 1,66 gigahercev. Tudi preostala strojna oprema ni ravno od muh, saj obsega še gigabajt sistemskega pomnilnika in trdi disk s 160 gigabajti prostora. Za izris slik pa je na voljo na dotik občutljiv zaslon z 10,1-palčno oziroma 25,6-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1024 x 600 točk.

Povezljivost z zunanjimi napravami je zagotovljena s povezavami Wi-Fi, 3G in WiMAX, medtem ko je za potovanje po neznanih krajih na voljo navigacijski sistem GPS. Na trdem disku prenosnika je nameščen Microsoftov operacijski sistem Windows XP Home, napolnjena baterija pa zadošča za okoli osem ur brezskrbnega dela.

Novi preklopni prenosnik za najmlajše Intel Classmate PC NL2 podjetja CTL Corporation je žal vse prej kot poceni, saj trgovci za vstopno različico zahtevajo kar 500 ameriških dolarjev oziroma 375 evrov. Novinca je vsaj zaenkrat mogoče kupiti le v ZDA in Portoriku. Trenutno pa še ni znano, kdaj naj bi prispel tudi na staro celino.


Prijavi napako v članku