Življenjski slog
11.05.2021 09:02
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna rešitev za povrnitev zdravega lasišča

Tehnologija je super, kajne? Toliko funkcij, toliko naprednih programov, ki nam olajšajo vsakodnevno življenje. A kaj, ko je za vsak uporaben program, 10 nadležnih pomanjkljivosti, ob katerih bi si najraje populili lase.
V 90 % primerih je vzrok izpadanja las androgena plešavost, ki prizadene tako ženske kot moške vseh starosti.
V 90 % primerih je vzrok izpadanja las androgena plešavost, ki prizadene tako ženske kot moške vseh starosti.

Tudi če vsa elektronika deluje brezhibno in ste preživeli popoln dan, boste v povprečju na dan izgubili 100 las. Odpadanje las je del naravnega ravnovesja – nekateri lasje odpadejo, drugi zrastejo. To je nekaj popolno naravnega in ni razlog, da bi si belili glavo. Je pa zaskrbljujoče dejstvo, da 40 % moških, starih med 18 in 50 let, trpi za androgeno ali vzorčno plešavostjo. Ko se naravno ravnovesje poruši, ko odpade več las kot pa jih zraste, je čas za skrb. Prekomerno
izpadanje las prizadene tako moške kot ženske vseh starosti. Težko je locirati samo enega krivca za izpadanje las, kajti obstaja vrsta notranjih in zunanjih dejavnikov, ki lahko porušijo ravnovesje. Lahko je dednega izvora, posledica hormonskih sprememb, različnih bolezni, pomanjkanja vitaminov in mineralov, psiholoških dejavnikov in nenazadnje tudi starosti.

Lasje imajo svojo družbeno vlogo

Lasje so pomemben del socialne komunikacije. Izpadanje las skoraj vsaka ženska in moški dojemata koz zmanjšanje privlačnosti, ki jo poskušajo nadomestiti z drugimi aduti. V 90 % primerov je vzrok izpadanja las androgena plešavost. To je izraz za izpadanje las zaradi vpliva moških hormonov androgenov. Imenujejo jo tudi vzorčna plešavost, saj izpadanje las sledi vzorcu, ki ga opisuje Norwoodova lestvica za moške in Ludvigova lestvica za ženske.

Šampon-za-rast-las
Poskrbite za čisto kožo in lasišče z Gettik šamponom z biotinom in provitaminom B5.

Lasje so ena izmed prvih stvari, ki jih drugi opazijo na vas in glavni način, s katerim izražate svojo identiteto. Lasje so osebni, rastejo neposredno iz vašega telesa. So tudi javni, na ogled vsem ter prilagodljivi, kar nam omogoča, da jih lahko bolj ali manj spremenimo po volji. Posledično ni presenetljivo, da z lasmi projiciramo svojo identiteto, in da drugi vidijo naše lase kot odraz naše identitete. Za tiste, ki dvomijo, da lasje igrajo pomembno vlogo pri izražanju, pomislite na popolnoma nedolžno vedenje žensk, ko se igrajo z lasmi ali pa ko jih obrnejo nazaj. Včasih grez zgolj za instinktivno dejanje za odstranjevanje las iz oči. Toda včasih ženske to storijo popolnoma zavestno, da bi ujeli pogled mimoidočih ali morebitnega partnerja. Izpadanje las vpliva na samozavest in posledično tudi na vedenje posameznika.

Na izpadanje las vpliva predvsem prevelika količina hormona DHT, ki poškoduje lasni mešiček in posledično skrajša fazo rasti las. Ta naravni hormon določa moško vedenje, med izgubo las pa lasne mešičke obravnava kot tujke, ki so prodrli v telo in jih onesposobi. Androgen DHT nastaja v lasišču, prostati in nadledvični žlezi. Ženski hormon, estrogen, ščiti lasje pred izpadanjem, vendar je njegov učinek veliko manj izrazit.

Kako ustaviti izpadanje las?

Prvi korak je ustvariti okolje za zdravo rast las. Vsak dan umivajte lase s čisto vodo in uporabljajte kvaliteten šampon, ki ne vsebuje parabenov, sulfatov, silikonov in drugih kemikalij. Pozabite na penjenje, to ne vpliva na sposobnost čiščenja. Uporabite Gettik šampon za rast las z biotinom in provitaminom B5 za krepitev las. Ne vsebuje kemikalij in je varen tudi za barvane lase.

Obnavljajoci-serum-za-lase
Gettik serum obnavlja poškodovane lase in spodbuja zdravo rast las.

Drugi korak je priprava kože in lasišča za nanos seruma. Potrebujete derma valjček (dermaroller) z mikro iglami, s katerimi odstranite odmrle kožne celice in spodbujate rast las. Po rolanju bo vaša koža bolje absorbirala serum.

Serum mora vsebovati Minoksidil, ki je najbolj priznana sestavina proti izpadanju las. Za moške se priporoča močnejša 5 % raztopnia, dvakran na dan po 1 ml. Za optimalne rezultate Minoksidil združite z Gettik serumom z arganovim oljem, ki obnavlja poškodovane lase in spodbuja zdravo rast las. Za ženske se priporoča varnejša 2 % raztopina Minoksidila, ki se prav tako nanese dvakrat na dan po 1 ml.

Nanofibers
Gettik lasna vlakna že v nekaj sekundah poskrbijo za vidno spremembo.

Zgostitev las z Gettik vlakni

Presaditev las je napredovala do te mere, da lahko govorimo o visokokakovostni rešitvi za povrnitev zdravega lasišča. Rezultati so zadostni, čeprav še niso popolni. Kot alternativo presaditvi las priporočamo Gettik lasna vlakna, ki bodo že v nekaj sekundah poskrbela za opazno spremembo. Nanesite jih na očiščene in posušene lase ter na predele, kjer imate redkejše lase. Tehnologija vlaken temelji na naravnem elektrostatičnem naboju, ki se pritrdi na lase. Tanki lasje postanejo gosti in lepi, vlakna pa ostanejo neopazna tudi od blizu.

Več o rešitvah in produktih proti izpadanju las si preberite na spletni strani gettik.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več