Življenjski slog
Poslovne rešitve
04.07.2024 12:12
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna rešitev za energetsko učinkovitost stavb: EcoStruxure™ Energy Hub

Foto: Schneider Electric
Foto: Schneider Electric

Energetsko učinkovite stavbe: spoj tehnologije in trajnostne prakse

Energetske posodobitve stavb in napredno upravljanje z energijo nudijo lastnikom nepremičnin številne prednosti, vključno z znižanjem stroškov, večjo energetsko učinkovitostjo in zaščito okolja. Z uvedbo rešitev, kot je EcoStruxure™ Energy Hub, lahko lastniki stavb dosežejo znatne prihranke in prispevajo k globalnemu cilju zmanjšanja emisij CO2, kar zagotavlja trajnostno prihodnost za vse.

Stavbe so odgovorne za kar 40 % svetovnih emisij CO2, zaradi česar so ključni deležnik pri doseganju bolj trajnostne prihodnosti. Energetska prenova stavb in spremljanje porabe energije ter izpustov v realnem času postajajo nujni koraki k zmanjševanju negativnih vplivov na okolje. Še vedno pa večina stavb nima digitalno povezane električne opreme, kar omejuje preglednost porabe energije in otežuje izpolnjevanje okoljskih standardov.

Z energetsko prenovo se poveča učinkovitost stavb in zmanjša poraba fosilnih goriv, ​​posledično so nižji tudi izpusti toplogrednih plinov. S tem ne le zmanjšamo vpliv na podnebne spremembe, ampak tudi prispevamo k ohranjanju okolja za prihodnje generacije.

Preprosto in intuitivno upravljanje z energijo

Glede na spreminjajoče se globalne razmere lastniki nepremičnin vse bolj iščejo načine za varčevanje in racionalizacijo stroškov. Za velike nepremičnine, ki zahtevajo stalno porabo električne energije, je pravi čas za izvedbo sistema, ki regulira vsako vtičnico in stikalo.

Schneider Electric, vodilno podjetje na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je bistveno nadgradilo EcoStruxure™ Energy Hub. Ta napredna rešitev SaaS (software-as-a-service) omogoča celovito spremljanje in analizo porabe energije pametnih stavb, zagotavlja podroben vpogled v porabo, stroške in zmogljivost ter priporočila kako prihraniti. Programska oprema, ki temelji na oblaku, olajša uporabo, kar strokovnjakom za komercialno in industrijsko gradnjo olajša reševanje energetskih izzivov.

Primer uspešne izvedbe: Le Grand Monarque Hotel&Spa

Eden od uspešnih primerov uporabe EcoStruxure™ Energy Hub je Le Grand Monarque Hotel&Spa v Franciji. Ta hotel, ki se nahaja v 600 let stari zgradbi z Michelinovo zvezdico, se je po pandemiji soočil z drastičnim dvigom računov za elektriko. Njihov cilj je bil do leta 2030 zmanjšati porabo energije za 40 %. S pomočjo Energy Huba so lahko natančno analizirali porabo in prepoznali ključna področja za varčevanje. V prvih 6 mesecih uporabe so dosegli pomemben prihranek 15 % električne energije.

Vizija trajnosti z EcoStruxure™ Energy Hub

S svojo izboljšano programsko opremo Schneider Electric pomaga lastnikom zgradb upoštevati energetske kode in ustvariti preglednost za spodbujanje učinkovitega in trajnostnega vedenja. Nove izboljšave omogočajo delitev porabe energije in stroškov med najemniki stavbe, kar spodbuja odgovornost in prihranke.

Ta inovativna rešitev ne prispeva le k ohranjanju okolja, ampak omogoča tudi znatne prihranke energije, znižanje stroškov za občane in izboljšanje kakovosti življenja. Energetska prenova stavb v kombinaciji z naprednimi tehnologijami, kot je EcoStruxure™ Energy Hub, je ključna za doseganje ciljev evropskega zelenega načrta in trajnostne prihodnosti.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Schneider Electric.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več