Računalništvo, telefonija
03.02.2005 11:19
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Informatika kot temelj povezovanja

Posvetovanje Dnevi slovenske informatike je največje neodvisno strokovno srečanje slovenskih informatikov in ga letos organiziramo že dvanajstič. Namen organiziranja posvetovanja je, da se informatiki srečamo in spoznamo med seboj, da izmenjamo mnenja, izkušnje, informacije in spoznanja ter jih posredujemo javnosti. Letošnje posvetovanje bo potekalo od 13. – 15. aprila 2005 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu.

Letos bodo dnevi slovenske informatike prvi, odkar je Slovenija članica Evropske unije. S tem se posvetovanju, Slovenskemu društvu INFORMATIKA in Sloveniji odpirajo nove možnosti. Če smo na posvetovanjih preteklih let ugotavljali, da je srečanje informatikov, uporabnikov in raziskovalcev pomembno za izmenjavo izkušenj in spoznanj, lahko v novem okolju, ki podpira pretok znanja, kapitala, dela in blaga, najdemo priložnosti, da pokažemo, kdo smo in kaj znamo.

Najpomembnejši cilj posvetovanja je srečanje in spoznavanje informatikov iz različnih okolij (podjetja, univerze, inštituti, javna uprava). Pri tem pride do prenosa znanja ter rezultatov raziskav, ki jih izvajajo informatiki v akademskem okolju, v prakso, po drugi strani pa informatiki iz podjetij in javne uprave seznanijo svoje kolege s problematiko, s katero se srečujejo v praksi. Cilj posvetovanja je tudi, da bodoče informatike vključimo v krog slovenskih informatikov in jim omogočimo seznanjanje z aktualno problematiko.

Na posvetovanju bodo organizirane okrogle mize, delavnice, vabljena predavanja (domačih in tujih uglednih strokovnjakov) ter približno sto predstavitev prispevkov. Za bodoče informatike je organiziran tudi študentski forum, na katerih lahko predstavijo rezultate svojega dela (npr. dobre diplomske naloge). Preliminarni program si lahko ogledate na spletni strani posvetovanja www.dsi-2005.org, v rubriki Preliminarni program.


Prijavi napako v članku