Avtomoto
04.07.2024 07:00

Deli z drugimi:

Share

Ikonični DeLorean je postal električen

Le kdo se ne spomni ikoničnega avtomobila iz filmov Vrnitev v prihodnost. Podjetje Electrogenic je razkrilo paket za predelavo vozila DeLorean DMC-12 »plug-and-play«, s katerim so zamenjali V6 motor, ki ni ravno priljubljen med njegovimi oboževalci, in ga nadomestili z električnim.

Angleško podjetje je znano po predelavah. V preteklosti so predelali avtomobile Citroen DS, Land Rover Defender, Jaguar E-Type in še več. Predelava filmske legende je kar drzen podvig, a očitno so zadeli v terno.

Lastnik lahko predelavo kadarkoli odstrani, čeprav v podjetju pravijo, da si tega nihče ne bo želel, ko bo enkrat izkusil surovo moč in zmogljivost električnega pogona.

Pogonski sklop je bil zasnovan tako, da je ohranil prvotno strukturo vozila, pri čemer je 43-kWh baterija razreda OEM nameščena na mestu rezervoarja za gorivo, elektromotor pa je vgrajen v zadnjo os.

Motor prek menjalnika s fiksnim prestavnim razmerjem proizvede 217 konjskih moči in dobrih 300 Nm navora, kar v primerjavi z originalnim avtomobilom razpolovi čas, ki ga ta potrebuje za pospešek od 0 do 60 km/h (5,0 sekunde). To je tudi prvi model Electrogenic, ki je opremljen z nadzorom zagona.

Omenjeno rešitev je mogoče vgraditi v originalne avtomobile DMC-12 z ročnim ali samodejnim menjalnikom, pri čemer se teža originalnega avtomobila poveča le za 40 kilogramov.

Baterija legendi DMC-12 zagotavlja 150 kilometrov dosega, polni pa se tudi z regenerativnimi zavorami, ki se prilagajajo glede na enega od dveh načinov vožnje, Eco in Sport, pri čemer slednji izostri odzivnost plina in poveča športni občutek vožnje. Hitrost polnjenja ni navedena, na hitrem CSS polnilniku pa naj bi se baterija napolnila v manj kot eni uri.

Predelava stane med 65.000 in 85.000 funtov, seveda pa morate najprej imeti tudi originalni avtomobil.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več