Namizni računalniki
08.04.2013 18:10
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igričarski računalnik Alienware X51 z Ubuntujem

Podjetje Alienware je ponudilo v prodajo igričarski osebni računalnik X51, ki je opremljen z operacijskim sistemom Ubuntu. Zanj je na voljo več kot 25 oblačnih računalniških iger, in sicer preko največjega spletnega distributerja iger Valve Steam.
Računalnik Alienware X51 z Ubuntujem je kot nalašč za poganjanje oblačnih računalniških iger!
Računalnik Alienware X51 z Ubuntujem je kot nalašč za poganjanje oblačnih računalniških iger!

Ubuntu je brezplačen operacijski sistem (http://goo.gl/SHbt9), ki je med ljubitelji odprte kode zelo priljubljen, saj se odlično »prilega« osebnim računalnikom. Ta postaja vse bolj priljubljen tudi med igričarji, zato so se pri podjetju Alienware odločili, da v prodajo ponudijo z njim opremljen zmogljiv igričarski sistem X51. Računalniške igre so dosegljive preko največjega distributerja oblačnih iger Valve Steam. Trenutno jih je za operacijski sistem Ubuntu na voljo preko 25, vključno s priljubljenima računalniškima igrama Team Fortress 2 in Serious Sam 3.

Osebni računalnik Alienware X51 je kos vsaki računalniški igri, saj je opremljen z zmogljivo strojno opremo, ki obsega Intelov procesor Core i3, Core i5 ali Core i7, sistemski pomnilnik kapacitete osem gigabajtov, terabajtnim trdim diskom in grafično kartico Nvidia GeForce GT545 ali GTX 555. Novost je opremljena še z video priključkom HDMI 1.4, osmimi podatkovnimi vmesniki USB, 8-kanalno zvočno kartico, modulom za brezžično povezavo Wi-Fi in gigabitno mrežno kartico Ethernet. Za nakup vstopne različice osebnega računalnika Alienware X51 z operacijskim sistemom Ubuntu je onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 460 evrov, kar je preračunanih 75 evrov manj kot za različico s prednameščenimi Windowsi.


Prijavi napako v članku