Igre
25.04.2011 15:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igričarji pozor! Prihaja Razer Hydra

Igranje računalniških iger bo s krmilnim sistemom Razer Hydra postalo še bolj prijetno in zabavno!
Igranje računalniških iger bo s krmilnim sistemom Razer Hydra postalo še bolj prijetno in zabavno!

Proizvajalec igričarske opreme Razer je na letošnjem sejmu zabavne elektronike CES 2011 predstavil nadvse zanimivo tehnologijo za igranje iger. Tu je šlo za napredni krmilni sistem Hydra, ki preko magnetnega polja in natančnih tipal simulira gibe v realnem času in treh dimenzijah. Ker je novi krmilni sistem med igričarji požel veliko pohval in zanimanja, so se vodilni podjetja Razer odločili, da ga ponudijo v prodajo.

Za nakup krmilnega sistema Razer Hydra, ki bo zajemal dve ožičeni igralni palici, bazno postajo in računalniško igro Portal 2, bo potrebno v evropskem prostoru odšteti okoli 140 evrov. Z nakupom novosti bo igranje igre postalo občutno prijetnejše, saj je zaznavanje položaja igralne palice še bolj natančno kot pri igralnih konzolah. Zaznavanje gibov se namreč vrši preko natančnega elektromagnetnega senzorja v bazni postaji.

Igranje računalniških iger s krmilnim sistemom Razer Hydra bo nadvse prijetno, saj časovni zamik ni večji od desetih milisekund. In to še ni vse. Pri igričarskem podjetju Razer bodo poskrbeli za prilagoditev preko 125 obstoječih računalniških iger. Inovativni krmilni sistem bo torej pisan na kožo igranju tako športnih računalniških iger (tenis, baseball, rokoborba, boks in podobno) kot prvoosebnih streljačin (na primer “Left 4 Dead 2“). Upajmo, da bo Razer Hydra kmalu na voljo tudi pri nas.


Prijavi napako v članku