Igre
23.09.2021 10:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

FIFA 22, Far Cry 6, Battlefield 2042, kaj vse še čaka gamerje v naslednjem mesecu?

Poletje se zaključuje in veselimo se lahko kar nekaj znanih in manj znanih iger, s katerimi si bomo lahko popestrili jesenske mesece in počakali na praznične izdaje. Številni naslovi, vključno z MMO igro New World, so doživeli zamude zaradi COVID-19 in prehoda dela na daljavo, kar je menedžerjem in direktorjem otežilo vodenje razvoja iger. Kljub temu pa smo dočakali kar nekaj iger, ki nas čakajo v digitalnem svetu.

Dnevi so krajši, temperature nižje, zato je pravi čas, da zaženemo grafične kartice, ki nas bodo z veseljem grele med raziskovanjem novega sveta v Amazonovi igri New World ali pa bojevanjem v nadaljevanju legendarne franšize Battlefield.

Poglejmo si, s čim so nas presenetili razvijalci v mesecu septembru in kaj nas čaka v oktobru. Namig: upam, da imate še dovolj dopusta, kajti čaka nas kar nekaj epskih iger.

Igre, ki ste jih zamudili v septembru

Bravely Default 2 / 2. september / PC in Nintendo Switch

Bravely Default 2 je fantazijska japonska RPG igra, ki nas postavi na razdeljeni celini Excillant. Ker gre za produkt znanega založnika Square Enix, lahko uganete, da zgodba sledi skupini pustolovcev, ki raziskujejo veliko, raznoliko deželo. Vračajo se poklici, ki so bili nekaj časa prisotni tudi v franšizi Final Fantasy in igralcem omogočajo izpeljevanje resnično posebnih napadov in taktik.

Pathfinder: Wrath of the Righteous / 2. september / PS4, PC, Xbox One, macOS

Pogrešate klasične RPG igre, kot so Sacred, Diablo? RPG iger seveda ne primanjkuje, vendar je veliko teh prirejenih za maso, ki pa ne želijo, da so njihove igre preveč težavne. Primanjkuje nam iger, ki nas ne držijo za roko na vsakem koraku in usmerjajo pri vsaki nalogi. Takih iger je resnično zelo malo in jih lahko preštejemo na eno roko. Če bi radi izkusili globoko zgodbo, kjer so vaše odločitve resnično pomembne, potem poizkusite igri Divinity: Original Sin in njeno nadaljevanje, Pillars of Eternity ter z 2. septembrom Pathfinder: Wrath of the Righteous. Nočemo vam preveč izdati, a veselite se lahko vodenje velike vojske na mapah, ki nas spominjajo na Total War igre. Pri ustvarjanju junakov so nadaljevali slog prve Pathfinder igre in ponudili cel kup možnosti, vključno z novim »mythic« razredom, ki bo heroju omogočil dodatne sposobnosti. Igra je že na voljo za PC, uporabniki konzol pa bodo morali počakati do 1. marca.

Life is Strange: True Colors / 10. september / PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia, Switch

Še en naslov v sedaj že znani franšizi Life is Strange. Tako kot pri prejšnjih igrah, boste občutili življenje v majhnem mestecu z Alex Chen, ki ima čarobno moč empatije in vidi ter absorbira čustva drugih. Zgodba se bo vrtela okoli skrivnostne smrti Alexinega brata in tkanju prijateljstev v mestu Haven Springs.

Tales of Arise / 10. september / PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Nad planetom Dahna je že od nekdaj krožil planet Rena, ki je za prebivalce Dahna dežela pravičnih in božanskih. Resnica se je skozi generacije izgubila in resničnost obeh svetov je zavito v tančico skrivnosti. Planet Rena že 300 let vlada Dahni, ropa njihove vire in krajša njihovo svoboščino. Zgodba se začne z dvema junakoma, rojenima na različnih svetov. Vsak izmed njiju si želi spremeniti svojo usodo in ustvariti novo prihodnost. Jima bo uspelo?

Deathloop / 14. september / PC, PS5

Deathloop je skrivalna igra, ki nas takoj spomni na še eno zelo znano igro studia Arkane, Dishonored. Igrali bomo kot Colt, ki je ujet v neskončni zanki in vsak dan ponavlja isti dan. Raziskovali boste mesto Blackreef in prežali na 8 pomembnih tarč in poskušali ugotoviti, kako lahko uidete neskončni zanki in osvojite svojo svobodo. Sliši se zabavno, vse skupaj pa bo poskušala uničiti še en zanimiv lik, Julianna.

Diablo 2: Resurrected / 23. september / PC, PS4, PS5, Switch, Xbox Series X/S, Xbox One, macOS

Igra, ki ne potrebuje predstavitve. Vsi igričarji gojijo lepe spomine do legendarne igre. Sedaj pa jo bomo lahko izkusili v prenovljeni različici z izboljšanimi kinematografskimi posnetki, izboljšave igranja in nova 3D grafika.

New World / 28. september / PC

New World je prihajajoča večigralska MMO igra družbe Amazon Games. Raziskovali bomo vznemirljiv odprti svet na nadnaravnem otoku Aeternum, kjer nas nevarnosti in priložnosti čakajo na vsakem koraku.

Oktobrske igre

FIFA 22 / 2. oktober / PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia

V igri FIFA 22 je vsak trenutek na igrišču izboljšan s tehnologijo igranja HyperMotion. V igro prinaša podatke o gibanju profesionalnih nogometašev na tekmah v realnem času in zagotavlja najbolj realistično, odzivno in tekoče igranje v zgodovini igre FIFA. Vračajo se tudi vsi ostali klasični načini igranja igre.

Far Cry 6 / 7. oktober / Amazon Luna, PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Tokrat bomo spremljali novo junakinjo Dani, ki bo sprožila revolucijo proti diktatorju Castillu, ki ga je upodobil znani igralec Giancarlo Esposito. Castillo vlada izmišljeni deželi Yara in Dani ima pred seboj skoraj nemogočo nalogo.

Nova Battlefield igra bo podvojila število igralcev na odprtem bojišču, povečala izbiro strokovnjakov ter dva dodatna načina igranja.
Battlefield 2042 / 22. oktober / PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Čeprav se odvija v bližnji prihodnosti, v novem Battlefieldu ne bo fantazijskih orožij, ampak bomo vseeno priča globoki prenovi novega nadaljevanja. Čakajo nas novi strokovnjaki, ki bodo nadomestili sistem razredov, nova omejitev na 128 igralcev in novi način igranja Battlefield Portal, ki omogoča mešanje opreme iz prejšnjih iger.

Guardians of the Galaxy / 26. oktober / PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Skozi vesolje boste potovali kot Star-Lord, vodja Varuhov galaksije, skupine razbojnikov, ki se požvižga na pravila. Nekdo je sprožil verigo apokaliptičnih dogodkov in vaša naloga bo ustaviti uničenje več planetov.

Age of Empires 4 / 28. oktober / PC, Xbox xCloud

Minilo je 15 let od zadnje igre Age of Empires. Sedaj se vrača z osmimi civilizacijami takoj ob izdaji in štirimi zgodovinskimi kampanjami. Se vračajo tudi legendarni duhovniki? Spremljajte najnovejše novice v naši rubriki Igre.

Age of Empires obljublja zgodovinske boje epskih razsežnosti, kjer bomo branili barve številnih kraljestev.
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre Steam igre napovedi iger

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več

Subsidium, okoljski inženiring in razvoj

Ulica Sallaumines 9, 1420 Trbovlje, Tel: 041 544 468
Vsak izmed nas ima moralno odgovornost varovati okolje in spodbujati trajnostni razvoj družbe za prihodnje generacije. Propadanje okolja dolgoročno ogroža zdravje in varnost ljudi, ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56