Računalništvo, telefonija
03.02.2018 13:59
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igranje najnovejših iger mogoče tudi s počasnim računalnikom

Igranje najnovejših iger mogoče tudi s počasnim računalnikom
Igranje najnovejših iger mogoče tudi s počasnim računalnikom

Igre za računalnike postajajo grafično vse bolj zahtevne, zato jim sodobne grafične kartice le s težavo sledijo. Poleg zmogljivih grafičnih kartic pa morajo ljubitelji iger poskrbeti tudi za ostalo zmogljivo strojno opremo. Ker si vsi dragega računalnika za igranje iger ne morejo privoščiti, je podjetje Nvidia najavila novo storitev, ki omogoča igranje najnaprednejših iger tudi na zastarelih računalnikih oziroma na poceni novih računalnikih, ki so opremljeni s šibko strojno opremo.

Nvidia je igranje iger omogočila prek spletne storitve GeForce Now. Nova spletna storitev je trenutno sicer še v poskusni fazi, deluje pa tako, da vsebine poganja v oblaku, na računalniku pa se prikazuje le video prenos igranja igre.

Za uporabo storitve potrebujete računalnik, ki razpolaga vsaj s procesorjem Intel Core izpred šestih let in štiri gigabajte sistemskega pomnilnika. Za ta namen so seveda primerni tudi vsi novejši poceni osebni računalniki, katerih cene se začnejo pri okoli 200 evrih. Za uporabo GeForce Now pa boste potrebovali precej dobro internetno povezavo, saj pri Nvidii priporočajo prenos podatkov s hitrostjo vsaj 50 megabitov na sekundo, čeprav storitev deluje tudi pri nižji hitrosti.

GeForce Now je trenutno še v poskusni fazi, kar pomeni, da je trenutno na voljo le omejenemu krogu uporabniku. Novost naj bi bila še letos na voljo vsem, a o višini mesečne naročnine pri Nvidii zaenkrat še ne govorijo. Upajmo, da bo ugodna, da jo bodo lahko res koristili tudi tisti, ki imajo nekoliko manj pod palcem in nekoliko šibkejše računalnike.


Prijavi napako v članku