Digitalizacija
15.09.2020 14:30
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IDC MarketScape je Konico Minolto imenoval za vodilno globalno podjetje na področju transformacije tiskanja

IDC MarketScape je Konico Minolto imenoval za vodilno globalno podjetje na področju transformacije tiskanja
IDC MarketScape je Konico Minolto imenoval za vodilno globalno podjetje na področju transformacije tiskanja

Konica Minolta je bila prepoznana zaradi svojega močnega in raznovrstnega portfelja, s katerim pomaga pri rasti digitalne zrelosti svojih strank.

V IDC MarketScape: “Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment” (dokument # US45354420, avgust 2020) je bila Konica Minolta imenovana za vodilno globalno podjetje, ki je sledilo pristopu, s katerim je znatno povečalo svoj portfelj izdelkov in zmogljivosti na področju IT storitev. IDC MarketScape navaja, da je “Konica Minolta ta načrt uspešno izvedla na področjih, kot so upravljanje IT storitev, varnost, VoIP, upravljanje vsebin podjetij (dokumentov in ostalih poslovnih informacij), zunanje izvajanje poslovnih procesov in vertikalnih rešitev za ERP in CRM”. Poročilo ugotavlja, da “… bodo stranke, ki iščejo več kot le osvežitev svojega portfelja multifunkcijskih tiskalnikov ter tiskalnikov in vizijo razvoja delovnega okolja v prihodnosti, morda želele razmisliti o Konici Minolti.”

“To imenovanje potrjuje: Smo vodilni v transformaciji tiskanja,” ponosno pove Boštjan Kavčnik, direktor Konica Minolta Slovenija in ambasador za digitalno transformacijo. “Kot rezultat pandemije smo bili vsi del največjega projekta na svetu, dela od doma. Čez noč so podjetja po vsem svetu morala zagotoviti, da se delo izvaja še naprej in se poslovanje nadaljuje. Nova realnost hibridnih pisarn pospešuje potrebo po bolj povezanem in inteligentnem digitalnem delovnem okolju, ki ves čas omogoča oddaljen dostop do kritičnih poslovnih delovnih procesov in podatkov. Naše poslanstvo je pomagati našim strankam doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti. Z izkoriščanjem informacijske tehnologije, glede na njihove dejanske potrebe, jim pomagamo pri učinkovitem vodenju in nadzoru procesa transformacije. Ponujamo orodja in znanje, da to skupaj dosežemo.”

Portfelj Konice Minolte je kot ustreznega v svojem poročilu prepoznal tudi IDC MarketScape: “Razvoj Konice Minolte vključuje kontinuiteto razvoja izdelkov in storitev, kar vključuje strojno opremo, programsko opremo, upravljanje storitev in avtomatizacijo poslovnih procesov, integriranih v inteligentno povezano delovno okolje.”

IDC MarketScape je ocenil, da je pristop Konice Minolte, kjer je tehnologija usmerjena v človeka, pravilen. Razumevanje motivacije, želja in potreb zaposlenih je bistvenega pomena. Konica Minolta se pri uvajanju nove tehnologije osredotoča na “zakaj” in ne samo na “kako.”

Eden glavnih razlogov za uvrstitev med vodilne je, da je Konica Minolta postala partnerica za celostno tiskanje in pisarniške informacijske rešitve. Poročilo izpostavlja primer izdelkov digitalnih rešitev Konice Minolte:

  • “Platforma Konica Minolta MarketPlace, ki deluje na Konica Minolta bizhub i-Serije multifunkcijskih tiskalnikih, predstavlja ključni element v viziji podjetja o inteligentnem povezanem delovnem okolju. MarketPlace strankam olajša dostop do orodij, ki jih potrebujejo za povezovanje multifunkcijskih tiskalnikov z različnimi aplikacijami, varnostjo in storitvami v oblaku.” Tako bizhub i-Serije aparati vedno bolj postajajo osrednji del “inteligentnega povezanega delovnega okolja”.
  • Konica Minolta med svojimi informacijskimi rešitvami malim in srednje velikim podjetjem ponuja tudi centralno rešitev za njihov IT – Workplace Hub. Na voljo je v več različicah in združuje najboljše v svojem razredu, strojno opremo, združljivo programsko opremo, varnostno opremo in upravljanje IT storitev. Z eno pogodbo in fiksno mesečno ceno, Workplace Hub strankam omogoča nadzor nad IT-jem iz zagotavlja udobje dela z enim ponudnikom, ki pokrije vse tehnološke potrebe.

Zaradi vodilne vloge pri spodbujanju digitalizacije, je Konica Minolta zaupanja vreden partner, tako za kupce kot za vlagatelje. V okviru programa DX Stock 2020 je japonsko ministrstvo za gospodarstvo, trgovino in industrijo (METI) organiziralo izbor konkurenčnih podjetij za IT strategijo. Na seznam so se uvrstila podjetja, ki kotirajo na tokijski borzi in so še posebej privlačna za vlagatelje, ki dajejo prednost srednjeročnemu in dolgoročnemu izboljšanju vrednosti podjetij. Glede na potencial novega poslovnega modela, vključno s storitvami za podporo digitalni preobrazbi za mala in srednje velika podjetja, v okviru inteligentnega povezanega delovnega okolja, je bilo podjetje Konica Minolta visoko ocenjeno in s tem seveda uvrščeno na seznam.

O IDC MarketScape
IDC MarketScape model ocenjevanja ponudnikov je zasnovan tako, da daje pregled konkurenčne sposobnosti ponudnikov IKT tehnologije (informacijske in komunikacijske tehnologije) na določenem trgu. Raziskovalna metodologija uporablja natančno metodiko točkovanja, ki temelji na kvalitativnih in kvantitativnih merilih, kar ima za posledico en sam grafični prikaz položaja vsakega ponudnika na določenem trgu. IDC MarketScape ponuja jasen okvir, v katerem je mogoče primerjati izdelke in storitve, zmogljivosti in strategije ter sedanje in prihodnje dejavnike tržne uspešnosti IKT ponudnikov. Okvir kupcem tehnologije omogoča tudi 360-stopinjsko oceno prednosti in slabosti sedanjih in potencialnih ponudnikov.

O podjetju Konica Minolta Slovenija
Konica Minolta Slovenija s sedežem v Ljubljani je hčerinsko podjetje podjetja Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji (ta pa je podružnica v 100-odstotni lasti družbe Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska).
Konica Minolta v digitalni dobi svojim strankam omogoča gladek in enostaven prehod na digitalne rešitve. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem za obdelavo podatkov ustvarja ustrezne rešitve za svoje stranke in rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba. Kot ponudnik celovitih IT storitev ponuja Konica Minolta svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov z avtomatizacijo delovnih procesov. Podjetje svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljanje storitev na področju IT infrastrukture, IT varnosti in storitev v oblaku. Za rešitve za pisarniško tiskanje je “IDC MarketScape: Western Europe Smart Multifunctional Peripheral 2018 Vendor Assessment” izjavil, da je Konica Minolta “eden od vodilnih ponudnikov pametnih multifunkcijskih tiskalnikov na globalnem nivoju”. Konica Minolta je zanesljiv partner na področju profesionalnega tiska. Ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo. Uveljavila se je kot vodilni proizvajalec na področju tiskarstva v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in Afriki (InfoSource). Poslovni center za inovacije v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo Konici Minolti, da v sodelovanju s svojimi strankami, kot tudi z akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji razvija inovacije prilagojene dejanskim potrebam družbe. Za svoje rešitve, ki združujejo “pametne storitve s pametno tehnologijo”, je Konica Minolta od podjetja Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado “Buyers Lab PaceSetter Award for Outstanding Serviceability 2018/2019”. Podjetje Konica Minolta je v Sloveniji zastopano preko matične enote v Ljubljani, poslovne enote v Mariboru in razvejane partnerske mreže.

Imena in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668